IMUNIZACIJA

U Općini Novo Sarajevo od ponedjeljka vakcinacija građana po mjesnim zajednicama

Na raspolaganju vakcine Pfizer, Sinopharm i Moderna, a tačan raspored i termini bit će objavljeni do petka

Ademir Spahić i Hasan Tanović. Općina Novo Sarajevo

A. S.

6.12.2021

Općina Novo Sarajevo u saradnji sa Javnom ustanovom "Dom zdravlja Kantona Sarajevo" od ponedjeljka, 13. decembra ove godine, organizirat će vakcinaciju protiv koronavirusa za građane padinskih naselja ove općine.

Vakcinacija će se vršiti u objektima novosarajevskih mjesnih zajednica Pofalići I, Pofalići II, Velešići, Gornji Velešići, Gornji Kovačići, Hrasno brdo i Vraca.

Građanima će biti na raspolaganju vakcine Pfizer, Sinopharm i Moderna. Tača raspored i termini vakcinacije bit će objavljeni do petka, 10. decembra na web stranici Općine, oglasnim pločama Općine i mjesnih zajednica i putem medija.

Sa ciljem da se građanima omogući još lakši i brži način obavljanja vakcinacije, Općina Novo Sarajevo je prva lokalna zajednica u Kantonu Sarajevo koja je pokrenula vakcinaciju u mjesnim zajednicama. Nakon padinskih naselja, planirana je i vakcinacija u preostalim mjesnim zajednicama na području Općine.

Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović poručuje građanima da dođu i da se vakcinišu, jer to je najdjelotvorniji način zaštite od ove bolesti i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije. Načelnik Tanović jutros je u povodu ovoga imao sastanak s Ademirom Spahićem, koordinatorom za vakcinaciju u KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.