SLUČAJ DŽENE GADŽUN

Marić pokrenuo inicijativu: Tužilaštvo KS bez odlaganja i bezuvjetno provesti istragu i procesuirati sve činovnike

Također, pokrećem inicijativu da SKS i Vlada KS, u najkraćem roku, pokrenu sve mehanizme i u skladu sa procedurama, pristupe izradi reformskog Zakona iz oblasti zdravstva, rekao je

L. M.

Šef Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini KS Zvonko Marić

Foto: printscreen


Zastupnik SBB-a Zvonko Marić pokrenuo je inicijativu na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo u vezi tragične smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

- Skupština KS i Vlada KS insistiraju da Tužilaštvo i pravosuđe KS bez odlaganja i bezuvjetno, provedu istragu i procesuiraju sve činovnike, tragedije koja je zadesila porodicu Gadžun.

Također, pokrećem inicijativu da SKS i Vlada KS, u najkraćem roku, pokrenu sve mehanizme i u skladu sa procedurama, pristupe izradi reformskog Zakona iz oblasti zdravstva. U prvom redu, budući Zakon mora jasno definirati stroge kriterije i standarde, priikom registriranja zdrastvenih Ustanova, a posebno da budu precizirane odredbe Zakona u segmentu nadzora i odgovornosti u svim zdrastvenim ustanovama - zaključio je šef Kluba SBB-a u Skupštini KS.

I drugi klubovi stranaka predložili su slične zaključke u kojima pozivaju Tužilaštvo KS da ubrza istragu u slučaju smrti djevojčice Džene.

NA VRH

Podijeli članak na