POSLJEDNJI PODACI

U Covid odjelu Opće bolnice na hospitalizaciji 60 pacijenata, 13 na intenzivnoj njezi

Na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji su 4 pacijenta, 4 su na neinvazivnoj ventilaciji, a 5 pacijenata dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju

N. Aj.

Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Foto: Avaz


Na bolničko liječenje u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u posljednja 24 sata primljeno je 75 pacijenata, od kojih je dvoje hospitalizirano u Covid odjel, a 43 je otpušteno iz ustanove.

U Covid odjelu jutros je 60 pacijenata na hospitalizaciji, a u intenzivnoj njezi je njih 13. Na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji su 4 pacijenta, 4 su na neinvazivnoj ventilaciji, a 5 pacijenata dobiva visoku kiseoničku potporu pri disanju.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi prethodnog dana rođene su 4 bebe, urađeno je 17 operacija , a ukupno je bilo 1.203 pregleda i 5.414 pruženih zdravstvenih usluga.

- U okviru kontinuirane interne edukacije koja se odvija u Općoj bolnici danas će prim. dr. sci.med. Vesna Čengić, ljekar specijalista anesteziologije sa reanimatologijom, za osoblje Covid odjela održati predavanje o Kardiopulmonalnoj reanimaciji - saopćeno je iz ove medicinske ustanove.

NA VRH

Podijeli članak na