ZASTUPNIK SDA

Zahiragić pokušao opravdati aferu "Respiratori": Za njega je to farsa, sprega politike, medija i "krivosuđa"

Podsjećamo, afera "Respiratori" je teška 10,5 miliona KM, a u toku je sudski proces u kojem će biti saslušano na desetine svjedoka

Zahiragić: Našao se u centru pažnje. arhiv

E. Ć.

14.12.2021

Jutros je počeo drugi nastavak 45. sjednice Skupštine Kantona Sarajevo, a u centru pažnje našao se zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) Haris Zahiragić koji je branio aferu "Respiratori".

Naime, na dnevnom redu je prijedlog Odluke kojom se daje saglasnost na osnivanje naučnoistraživačkog instituta za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju Verifikacionog laboratorija „Verlab“ d.o.o. Sarajevo, kao ustanove pod nazivom „Naučnoistraživački Institut Verlab za biomedicinski inžinjering, medicinske uređaje i vještačku inteligenciju“.

Zastupnik SDA Haris Zahiragić se u diskusiji javio za riječ, pa je iz skupštinske klube branio aferu "Respiratori". Nije je nazvao farsom, već je, pokušajući da ublaži, upotrijebio termin farse, kako je rekao, spregom politike, medija i "krivosuđa" i media planom.

Podsjećamo, afera "Respiratori" je teška 10,5 miliona KM, a u toku je sudski proces u kojem će biti saslušano na desetine svjedoka. Afera se dogodila u trenucima kada je koronavirus harao i kada su stanovnici naše zemlje bili u strahu, a sve je završilo nabavkom kontroverznih kineskih respiratora. Kao "šlag na tortu" afere bilo je ime dobavljača, odnosno Srebrena malina, kompanija koja se bavi preradom i konzerviranjem voća i povrća.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.