STAVOVI

Marić: Nećemo rušiti Okerića, SBB u Skupštini KS ima podjednaku distancu i od SDA i od trojke

Ostali smo opredijeljeni da budemo konstruktivni i da nećemo ni na koji način biti destruktivni

Piše: E. Maslo

6.1.2022

Marić: Za dobre ideje. Avaz

U Skupštini Kantona Sarajevo SBB ima podjednaku distancu i od SDA i od stranaka trojke, kazao je u razgovoru za portal "Avaza" Zvonko Marić.

Šef Kluba SBB-a u Skupštini KS rekao je da neće učestvovati u rušenju predsjedavajućeg Elvedina Okerića (NiP) iako bi kroz Klub Bošnjaka glasovima SBB-a mogla biti pokrenuta procedura u vezi sa smjenom.


U interesu građana

- Bilo je puno povoda da se smijeni predsjedavajući Okerić. Mi smo razgovarali na redovnom Kolegiju SBB-a i definitivno smo potvrdili naše ranije opredjeljenje da na neki način podržavamo sve što je dobro i ne pada nam na pamet da učestvujemo u rušenju predsjedavajućeg Skupštine. Mi ćemo biti na našem kursu kao i do sada, a to je svojevrsna distanca, podjednaka udaljenost od SDA i trojke. Pokušavali smo i s jednima i s drugima da radimo konstruktivno. Mi smo otvoreni prema svima, bili uvijek za dobre ideje, ali očigledno kod njih nije naišlo na razumijevanje ono što smo mi kritizirali, što nismo pristajali na diktat. Ostali smo opredijeljeni da budemo konstruktivni i da nećemo ni na koji način biti destruktivni, već ćemo raditi u interesu građana - kazao je Marić.

Istovremeno, nastavit će kritizirati nerad i nesnalaženje vladajućih stranaka.


Neće isprovocirati revanšizam

On je komentirao i smjenu direktora Skenderije Amera Kape, koji je kadar SBB-a, rekavši da je to očekivano od premijera Edina Forte, Naše stranke i koalicionih partnera.

- Oni žele raspolagati svim resursima. Direktno tom smjenom je rukovodio premijer Forto. No, kod nas ovo neće isprovocirati revanšizam. SBB je ozbiljan politički projekt i to neće ni na koji način utjecati na to da ne podržimo eventualno neke dobre ideje. Istovremeno, nećemo progledati kroz prste nijednom propustu Vlade i reagirat ćemo kao što smo reagirali i dosad. A na koji način da natjerate i koalicione partnere i parlamentarnu većinu da bolje rade već da ih kritizirate i ukazujete na ono što nije dobro? Mi ćemo raditi kao i do sada - istakao je Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.