KANTON SARAJEVO

Za vikend najavljena vakcinacija građana u Importanne Shopping Centru

Na raspolaganju su doze vakcina "Pfizer" i "Sinopharm"

Sa prethodne vakcinacije u šoping centru. ARHIV

A. O.

11.1.2022

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo ponovo nastavlja akciju “Vakcinacija prema građanima”.

Krizni štab KS odlučio je da i sljedećeg vikenda, 15. i 16. januara, punkt za vakcinaciju opet bude postavljen u Importanne Shopping Centru.


Vakcinacija će trajati od 10.00 do 15.00 sati, a na raspolaganju su doze vakcina "Pfizer" i "Sinopharm". Građani će na ovom punktu moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru, saopćeno je. 

Buster doze

Importanne Centar je svim vakcinisanim građanima obezbijedio besplatan parking i osvježenje.

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju vakciniše buster dozama.


Dobar odziv

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, buster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale koronavirus. Osobe koje su prebolovale koronavirus i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.

Podsjećamo da je akciju “Vakcinacija prema građanima” Ministarstvo zdravstva KS pokrenulo 6. novembra ove godine. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 8.000 građana, a samo prošlog vikenda u Sarajevo City Centru (SCC) vakcinisano je oko 2.000 građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.