CENTAR

Vijećnici OV o prvoj godini mandata Srđana Mandića: On još dobro ne poznaje ulogu načelnika

Ako Centar ostane s trenutnim problemima, odnosno prljav, neosvijetljen i bez investitora, onda smo osuđeni na propast, kaže Haljevac

Piše: A. Nalo

14.1.2022

Mandić: Na čelu Općine. Avaz

Više od dvanaest mjeseci općinu Centar vodi načelnik Srđan Mandić. Za nekog ko zna raditi, to je sasvim dovoljno vremena da se snađe na poziciji za koju je izabran te ispuni očekivanja građana koji su glasali za njega i dali mu povjerenje. Prvu godinu njegovog mandata obilježili su brojni problemi, prljave, neosvijetljene i smećem zatrpane ulice, nelegalni prodavači na frekventnim mjestima... 

Haljevac: Radilo se usporeno. Arhiv

Brojni projekti

Da bolje radi u ovoj godini, osim građana, to očekuju i vijećnici Općinskog vijeća (OV) Centar.

- Cijelu prošlu godinu iznosio sam Vijeću probleme koje sam uočavao i koje su naši sugrađani tražili da se riješe. Radilo se dosta usporeno, ali se očekuje da će u ovoj godini situacija biti bolja. Urađena je sistematizacija i načelnik Mandić je po svom posložio službe te se nadamo boljem jer, ako nam Centar ostane u trenutnim problemima, odnosno prljav, neosvijetljen i bez investitora, onda smo osuđeni na propast - kazao je vijećnik SBB-a u OV Centar Sulejman Memo Haljevac.


Uk: Ulice ’progledale’. Avaz

Odličan posao

Za razliku od njega, vijećnik Naše stranke Nihad Uk smatra da je u prvoj godini mandata, uz činjenicu da je budžet usvojen tek u martu, načelnik Mandić uradio odličan posao.

- Danas možemo govoriti o kilometrima asfaltiranih i rekonstruiranih ulica u protekloj godini, otvorenoj školi na Šipu, a posebno mi je zadovoljstvo što je ugrađena nova javna rasvjeta. To je segment na koji sam četiri godine proteklog mandata apelirao, ali bez rezultata. Danas su ulice u općini Centar „progledale“. Raduju me to što su spremni brojni projekti za aktuelnu 2022. godinu, koji su prošli sve administrativne barijere i čekaju samo početak građevinske sezone da se počnu implementirati - rekao je Uk.


Katica: Bolja komunikacija. Arhiv

Osnovni problem

Velija Katica, samostalni vijećnik, stava je da se neke stvari u 2022. godini trebaju promijeniti.

- On pokušava raditi kvalitetno, ali siguran sam da može bolje. Mislim da je osnovni problem u njegovom radu nedovoljna koordinacija između kabineta načelnika i OV. Tu nema dovoljno komunikacije. Možda još ne poznaje dobro ulogu načelnika i značaj OV - naveo je Katica.


Stevanović: Produktivniji rad. Avaz

Kritike iz NiP-a

Dragan Stevanović, vijećnik SDP-a, za "Avaz" kaže da je zadovoljan, s obzirom na okolnosti, ali da očekuje mnogo produktivniji rad u ovoj godini.

- Nas, nekoliko vijećnika iz opozicije, nezadovoljno je dosadašnjim radom načelnika. Međutim, to nezadovoljstvo sada dijele i kolege iz većine, pogotovo iz NiP-a, koji ga sve otvorenije i glasnije kritiziraju na sjednicama Vijeća. Također, uskoro bi se trebao usvojiti budžet, nažalost, on nije razvojni, u njemu nema kapitalnih projekata. Bojim se da nas čeka teška godina - rekao je vijećnik Mehmed Muharemović iz SDA.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.