JAVNI POZIV

Vlada KS imenovala Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata

Liste su dostupne na stranici Ministarstva privrede KS

Ministar privrede KS Adnan Delić. VLADA KANTONA SARAJEVO

Piše: A. O.

14.1.2022

Vlada Kantona Sarajevo imenovala je Komisiju za rješavanje po prigovorima na Listu poslovnih subjekata koji ispunjavaju uvjete i Listu poslovnih subjekata koji ne ispunjavaju uvjete po Javnom pozivu za dodjelu sredstava za finansiranje cijele ili dijela minimalne mjesečne neto plaće u FBiH za juli, avgust i septembar 2021. godine

Na ovaj javni poziv pristiglo je ukupno 219 prigovora, a Komisija je kao osnovane ocijenila njih 121, dok je 98 ocijenjeno kao neosnovano.

Ministar privrede KS Adnan Delić kazao je da je za razliku od prethodnog javnog poziva za finansiranje mjesečnih plaća, oni su ovaj put izvršili određene izmjene propisa kako bi svi oni poslovni subjekti koji nisu prošli zbog nerasknjiženih MIP obrazaca, a ispunjavali su uvjete izmirenja poreznih obaveza, imali mogućnost ostvariti pravo na sredstva po osnovu prigovora, tako da su ovaj put, uz dostavljanje uvjerenja od Porezne uprave FBiH i te prigovore uvažavali kao osnovane.

Liste su dostupne na stranici Ministarstva privrede KS.

Podsjećamo, liste poslovnih subjekata koji ispunjavaju i neispunjavaju uvjete javnog poziva objavljene su na web stranici Ministarstva privrede KS 22. decembra 2021. godine, kao i da se na njih mogao uložiti prigovor u roku od sedam dana od dana objave, navedeno je u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.