U ŠOPING CENTRU

Za vikend vakcinisano 1.395 građana u Kantonu Sarajevo

Građanima su na raspolaganju bile vakcine "Pfizer", "Sinopharm" i "Sinovac"

Piše: A. O.

16.1.2022

Dobar odziv građana. VLADA KS

Akcija "Vakcinacija prema građanima" Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizirana je u okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv koronavirusa u Importanne shopping centru.

Tokom vikenda ukupno je aplicirano 1.395 doza vakcina.


Mladi ljudi

Građanima su na raspolaganju bile vakcine "Pfizer", "Sinopharm" i "Sinovac" za prvu, drugu i treću dozu.

Aplicirano je 112 prvih, 51 druga i 446 trećih doza.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra ove godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u Kantonu Sarajevo, ukupno je na ovaj način vakcinisano oko 10.000 osoba.

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi.



Prijava podataka

Vakcinacija u Kantonu Sarajevo odvija se radnim danima i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupinama, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.