OPĆINA NOVI GRAD

Za zimsko održavanje cesta, pješačkih zona, trotoara i stepeništa 690.000 KM

Prema sporazumu KJKP „Rad“ je u obavezi od poledice i snijega čistiti 149 lokalnih saobraćajnica

Ekipe će stalno biti na terenu. Avaz

Piše: A. Na.

21.1.2022

Za zimsko održavanje lokalnih i nekategorisanih cesta, mostova, staza, trotoara i stepeništa, te prilaza školskim objektima  Općina Novi Grad  iz budžeta je izdvojila 694.695, 35 KM.

Prilazi školama

Između Općine Novi Grad Sarajevo i KJKP „Rad“ 11. novembra 2021. godine, potpisan je sporazum o međusobnim pravima i obavezama pri realizaciji poslova na zimskom održavanju cesta na području općine Novi Grad Sarajevo za period 15.11.2021. godine do 15.03.2022. godine.

Prema sporazumu KJKP „Rad“ je u obavezi od poledice i snijega čistiti 149 lokalnih saobraćajnica, 76 nekategorisanih lokalnih saobraćajnica, parkinge i trotoare uz lokalne saobraćajnice, na 18 lokacija na području općine Novi Grad, pješačke zone, kao i prilaze svim osnovnim i srednjim školama.

 

Dovoljno soli

Ulice se čiste prema stepenu prioriteta definisanom Programom zimskog održavanja. Za ulice koje nisu u kategoriji prvog, drugog i trećeg prioriteta, obezbijeđene su dovoljne količine industrijske soli za sprečavanje poledice, koje su dopremljene mjesnim zajednicama.

Za održavanje stepeništa i pješačkih mostova zaduženo je Javno preduzeće „Lokom“, kao i pločnika, gdje nije moguće vršiti mašinsko čišćenje, te prilaza, pješačkih staza i parkinga u sklopu sportsko - rekreacionog centra "Safet Zajko".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.