REAKCIJE

Deljković za "Avaz" o isključenju iz SDA: Ovo je Skakina samovolja, stranka će ostati bez Kluba u Gradskom vijeću

Javila su mi se dva vijećnika koja će krenuti sa mnom, ovakvim potezima Skaka dodatno pokušava oslabiti SDA u Starom Gradu i Sarajevu

Vedad Deljković. Avaz

Piše: E. T.

21.1.2022

Izvršni odbor OO SDA Stari Grad donio je odluku o isključenju iz članstva šefa kluba Gradskih vijećnika SDA Vedada Deljkovića.

Kako je Deljković rekao za portal "Avaza", Izvršni odbor na čijem čelu Abdulah Skaka, ovakvu odluku opravdao je glasanjem u Gradskom vijeću.

- No, to nije njihova nadležnost, to je nadležnost Kantonalnog odbora i tu je nastao sukob - naveo je Deljković.

Kazao je i da nije dobio poziv od Skake već samo ovu odluku.

- Žalit ću se na ovu odluku za 15 dana. Sigurno ću imati podršku Kluba. Nije SDA ničije privatno vlasništvo, a pogotovo ne neuvjerljivog Abdulaha Skake. Ovakvim potezima dodatno pokušava oslabiti SDA u Starom Gradu i Sarajevu, a koja je već 10 godina talac njegovih ambicija, koje nisu usklađene s njegovom kondicijom. Za vrijeme Skakinog vođenja SDA Stari Grad uz sve resurse je ostvario loše rezultate i kandidat za člana predsjeništva SDA je redovno gubio od kandidata SBiH, SDP-a, DF-a i SBB-a - kazao je Deljković.

Istakao je da se radi o samovolji Abdulaha Skake u donošenju odluke o njegovom isključenju, a na pitanje šta je motiv on je odgovorio "da ne budem povjerenik"

- Smetnja sam zato što ljudi glasaju za mene. Nema logike. SDA će ostati bez Kluba u Gradskom vijeću. Javila su mi se dva vijećnika koja će krenuti sa mnom - istakao je Deljković.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.