OBAVIJEST ZA GRAĐANE

Matični ured Općine Novo Sarajevo ne radi, svi zaposlenici pozitivni na koronavirus

S obzirom da u Matičnom uredu rade namještenici koji imaju posebna ovlaštenja za pristup ličnim podacima građana, nije moguće da ih neko drugi od službenika Općine mijenja tokom njihovog odsustva

Općina Novo Sarajevo: Pandemija pravi veliki problem. Facebook

E. Ć.

23.1.2022

Iz Općine Novo Sarajevo su izdali saopćenje u kojem obavještavaju građane Sarajeva, a naročito ove Općine da Matični ured Općine Novo Sarajevo u narednim danima neće pružati usluge jer su svi zaposlenici pozitivni na koronavirus.

- Obavještavamo sve građane Sarajeva, a posebno građane Općine Novo Sarajevo, da Matični ured Općine Novo Sarajevo u narednim danima neće pružati usluge jer su svi uposlenici ureda pozitivni na koronavirus.

S obzirom da u Matičnom uredu rade namještenici koji imaju posebna ovlaštenja za pristup ličnim podacima građana, nije moguće da ih neko drugi od službenika Općine mijenja tokom njihovog odsustva.

Stoga, mole se svi građani kojima su potrebni izvodi iz matičnih knjiga rođenih, umrlih, vjenčanih i uvjerenja o državljanstvu da iste zatraže u drugim općinama Kantona Sarajevo. O početku rada Matičnog ureda Novo Sarajevo građani će biti blagovremeno obaviješteni - navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.