OPĆINA ILIDŽA

Načelnik Muzur potpisao 22 ugovora o sufinansiranju samozapošljavanja žena

Iako je za potrebe ovog program prvobitno bio planiran iznos od 104.000 KM, zbog velikog broja aplikacija Općina je osigurala dodatne 63.200 KM

S potpisivanja ugovora u Multimedijalnoj sali Općine Ilidža. Općina Ilidža

Piše: E. Ma.

27.1.2022

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisao je 22 ugovora sa ženama koje su ispunile kriterije Javnog poziva za sufinansiranje samozapošljavanja žena sa područja općine Ilidža.

Realizacijom ovog važnog programa ukupne vrijednosti 167.200 KM, Općina Ilidža će, shodno Zakonu o radu, u narednih 12 mjeseci isplaćivati poticajna sredstva za 22 žene.


Stotinjak radnih mjesta

Iako je za potrebe ovog program prvobitno bio planiran iznos od 104.000 KM, zbog velikog broja aplikacija Općina Ilidža osigurala je dodatne 63.200 KM, kako bi sve aplikantice koje ispunjavaju uslove dobile sredstva.

Dobitnicama poticajnih sredstava načelnik Muzur poželio je sreću u razvoju njihovih biznisa, ali i naglasio kako će Općina Ilidža iste i slične programe sasvim sigurno realizirati i u ovoj godini.

- Izuzetno sam ponosan na to da je Općina Ilidža u 2021. godini kroz različite projekte i programe u našoj lokalnoj zajednici kreirala stotinjak novih radnih mjesta. Sa ovakvim ali i sličnim programima nastavit ćemo i u ovoj godini. Siguran sam da ćemo povećati sredstva za programe koji su se pokazali kao dobri i efikasni, dok ćemo one koji to nisu bili nadomjestiti novim programskim rješenjima kroz koji bi građankama i građana Ilidže bili poticaj ali i olakšica u ostvarivanju njihovih poslovnih ideja - poručio je načelnik Muzur u obraćanju ilidžanskim poduzetnicama koje je sa Službom za privredu i turizam ugostio u Multimedijalnoj sali Općine Ilidža.


Poticajna sredstva u iznosu od 600 KM

Općina Ilidža će osobama s kojima je zaključila ugovor, od dana potpisa ugovora, mjesečno isplaćivati poticajna sredstva u iznosu od 600 KM, i to za sufinansiranje troškova doprinosa. Navedeni iznos uvećava se za 400 KM, koje se dodjeljuju odmah po potpisivanju ugovora, a služit će za regulisanje troškova ili dijela troškova za registraciju samostalne djelatnosti, dok će sve druge eventualne troškove snositi korisnik sredstava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.