OBJAVLJENA LISTA

Općina Stari Grad Sarajevo obezbijedila stipendije za nadarene učenike i studente

Studenti su mogli aplicirati za općinske stipendije ako su imali prosjek 8,5

Prošle godine raspisan je Javni poziv. ARHIV

A. O.

1.2.2022

Općina Stari Grad Sarajevo, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport objavila je konačnu rang listu korisnika stipendija na osnovu Javnog poziva za stipendiranje nadarenih učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2021/22. godini. 

Kako navode u ovoj akademskoj godini stipendije će dobiti 151 nadareni učenik i student (90 učenika i 61 student).

Podsjećamo, odlukom općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, 04. novembra prošle godine raspisan je Javni poziv za stipendiranje nadarenih učenika i studenata.

Visina mjesečne stipendije iznosi 80 KM za učenike i 120 KM za studente, pojedinačno, te će biti isplaćena za period septembar-decembar i i februar-juni za školsku/akademsku 2021/2022. godinu.

Od ove školske/akademske godine stipendiranje nadarenih učenika i studenata iz Starog Grada vrši se na osnovu izmijenjenog Pravilnika kojim su djelimično olakšani kriteriji za studente fakulteta iz oblasti medicinskih i tehničkih nauka, te grupacije prirodno-matematičkih i biotehničkih nauka. 

Ovi studenti su mogli aplicirati za općinske stipendije ako su imali prosjek 8,5, dok je ranije traženi prosjek bio 9. Studenti svih ostalih fakulteta za apliciranje su morali imati prosjek 9.

Konačna rang lista objavljena je na stranici Općine. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.