SARAJEVO

Delegacije Gradskog vijeća, Vlade KS i predstavnik OV Stari Grad obišli Franjevačku teologiju

Fra. Emanuel Josić je upoznao prisutne sa radom ove ustanove

A. O.

1.2.2022

Predstavljen projekt obnove amfiteatra. GRAD SARAJEVO

Predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasmin Ademović, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo Aleksandra Nikolić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Damir Saračević te gradski vijećnici Samir Bejić i Alem Logo, danas su bili gosti u Franjevačkoj teologiji Sarajevo gdje su se sastali sa fra. Emanuelom Josićem.

Fra. Emanuel Josić je upoznao prisutne sa radom ove ustanove koja je jedna od najstarijih i najuglednijih visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini, ali i jedina Franjevačka teologija u regiji i šire. 




Podržati rad

On im je predstavio projekt obnove amfiteatra koji se nalazi u sklopu objekta Franjevačke teologije.

Predsjedavajući Ademović je iskazao razumijevanje za ukupnu situaciju i svoju namjeru da se zauzme da Grad Sarajevo, u okviru svojih mogućnosti, podrži rad Franjevačke teologije, kao i trenutne aktivnosti na realizaciji stvaranja boljih uslova za rad ove visokoškolske ustanove.


Upoznao učesnike

S tim u vezi, predsjedavajući Ademović je upoznao učesnike sastanka da je Klub gradskih vijećnika Narod i Pravda, na 11. sjednici koja se održala 26.01.2022. godine, podnio inicijativu da Grad Sarajevo razmotri mogućnost finansijske pomoći za obnovu amfiteatra Franjevačke teologije, kako bi učenici dobili adekvatan prostor za predavanje, a ljubitelji kulturnih i drugih manifestacija i događaja koji se održavaju u amfiteatru nov i uređen prostor gdje bi se očuvala multikulturna karizma, koju franjevci stoljećima podupiru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.