VELIKI KORAK

Općina Vogošća potpisala sporazum s Uredom za borbu protiv korupcije

Ovaj memorandum o razumijevanju će pomoći u davanju svjetla i transparentnosti za liječenje ove bolesti društva, naveo je Larson

S potpisivanja sporazuma. Avaz

Piše: E. Muračević

1.2.2022

U Općini Vogošća danas je potpisan Sporazum o saradnji na zajedničkim aktivnostima na prevenciji i borbi protiv korupcije sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanja kvalitetom Kantona Sarajevo.

Sporazum su  potpisali Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća i Erduan Kafedžić, šef Ureda za borbu protiv korupcije.

Potpisivanju je prisustvovao i Erik Larson (Eric), američki savjetnik za borbu protiv korupcije u Uredu koji je rekao da će se ovim sporazumom Vogošća uključiti u sistem otvorenih baza podataka Ureda, dajući građanima direktan uvid u rad općinske uprave.

- Ovakve inicijative pomažu prevenciji i borbi protiv korupcije, jer je korupcija poput zarazne bolesti koja se razvija samo u mraku. Ovaj memorandum o razumijevanju će pomoći u davanju svjetla i transparentnosti za liječenje ove bolesti. Kao što je ranije ovog mjeseca napomenula Ambasada SAD- a, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS i njegov rad su model za ostatak BiH. Želimo pohvaliti Općinu Vogošća što se pridružila antikorupcijskim sistemima Ureda - naveo je Larson.

Kafedžić je naveo da će se ovim umrežiti i Općina Vogošća u jedinstveni antikoruptivni sistem gdje će po prvi put biti na jednom mjestu integrisane skoro sve općine u Kantonu Sarajevo.

načelnik Smajić istakao je da se Vogošća spremna boriti protiv korupcije.

- Naša spremnost da budemo transparentni u svom radu je oduvijek prisutna i želimo da ovo bude proces koji će zaživjeti u bosanskohercegovačkom društvu i svim njenim institucijama - rekao je Smajić.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.