SAOPĆENJE

Klub SDA u Skupštini KS: Nekad 300 mjera, a danas nisu spremni odgovoriti na novinarska pitanja

S Konakovićevom “Trojkom” dobili smo prljave i krvave gradske ulice kojima vladaju bande, a ne njegovi ministri i direktori, navode iz Kluba SDA u Skupštini KS

Mahir Dević, Elmedin Konaković i Admir Katica. Avaz

E. Ć.

17.2.2022

Klub Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini KS reagovao je na izjavu lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića, koji je gostujući u jednoj emisiji, između ostalog, rekao da SDA više nikada neće vladati Sarajevom.

Konakovićeva izjava da "SDA više nikada neće vladati Sarajevom" odražava suštinu njegovog političkog života. On je osnovao stranku, a onda okupio neopravdano ambiciozne nezadovoljnike, kako bi vodio lične obračune i hranio vlastite antagonizme. 



Građane učinio taocima prizemne politike

Pri tome je građane učinio taocima te prizemne politike, urušavajući vitalne funkcije Kantona Sarajevo što je kulminiralo opštom nesigurnošću u mandatu njegovog ministra policije Admira Katice - navode iz Kluba SDA.

- S Konakovićevom “Trojkom” dobili smo prljave i krvave gradske ulice kojima vladaju bande, a ne njegovi ministri i direktori. Njegova vlast Sarajevo je učinila poprištem jezivih izvještaja o ubistvima, bombaškim napadima, otmicama i paljevinama. 

Pompezno su se razmetali s 300 mjera, a danas premijer Forto nije spreman odgovoriti ni na novinarska pitanja, a kamoli poboljšati sigurnost glavnog grada - dodaju u saopćenju.

Umišlja da gospodari izbornom voljom građana

- Konaković umišlja da gospodari izbornom voljom građana, pa sebi i svojim satelitima već rezerviše nove mandate. Korumpirana i bahata vlast koja izmisli radno mjesto za osvježavanje prostora, otvaranje vrata i prozora nije dugog vijeka, zato je Konaković prerano produžio svoju budžetsku karijeru.

Uporedo s gnjevom građana raste i raspoloženje za smjenu sarajevske “Trojke", pa vlasnik te koalicije već predosjeća tuzlanski scenarij. 

DA prati krizu vlasti u Kantonu Sarajevo i priprema odgovor na nezapamćenu anarhiju, ne “da vlada” kako to kaže Konaković, već da građane Kantona Sarajevo oslobodi terora koji nad njima provodi Facebook vlada - navodi se u saopćenju Klub SDA u Skupštini KS.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.