SKUPŠTINA KS

Pecikoza o novom zakonu o imovini: Sad bih zbog dionice od 25 maraka trebao ići u zatvor

Sad sam dobio dres od Dončića na poklon koji je jedan od najboljih NBA igrača jer je pjevao jednu moju pjesmu u nekom dokumentarnom filmu, meni je nejasno jel ja sad to trebam prijaviti jer je to ipak imovina, to je poklon, istakao je Pecikoza

E. Ma.

Fahrudin Pecikoza

Foto: Screenshot / N1


Skupština Kantona Sarajevo danas je usvojila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Ovaj prijedlog nakon rasprave usvojen je sa 21 glasom "za", protiv je bio jedan zastupnik, a suzdržanih pet.

Zastupnik Fahrudin Pecikoza kazao je da je bio predmet istrage antikorupcijskog tima prošle godine jer nije prijavio imovinu supruge u vrijednosti od 25 maraka.

- Moja supruga nije ni znala da ima neku dionicu. Ja bih sad po ovom novom zakonu, ako moja supruga zaboravi meni reći da ima tu dionicu od 25 maraka trebao ići u zatvor, kako to ovaj zakon predviđa. Druga stvar ja na sedmičnom nivou imam ugovore o djelu, radim svoj posao, jedan sam od zastupnika koji zarađuje novac i mimo politike i to ozbiljan novac. 

Sad sam dobio dres od Dončića na poklon koji je jedan od najboljih NBA igrača jer je pjevao jednu moju pjesmu u nekom dokumentarnom filmu, meni je nejasno jel ja sad to trebam prijaviti jer je to ipak imovina, to je poklon. Ja sam taj poklon dobio kao umjetnik ne kao političar. Jednog od najboljih NBA igrača potpisan vrijedi nešto na tržištu i ja ne razumijem da li ja to trebam prijaviti ili ne prijaviti - kazao je Pecikoza.

On je naveo da je zakon malo nejasan jer proganja ljude koji dobijaju novac na račun i koji rade legalno.

- Sav moj novac koji dobijam iz osam agencija je oporezovan i platio sam porez na svaki dinar. Dešava se da zaboravim, ja sam čovjek u godinama i zaboravit ću prijavit honorar i neko će mi naći i poslali su mi jako ružno pismo, ja došao kad pronašli mi 25 maraka, a imate predsjednika suda nije prijavio imovinu u Španiji - istakao je Pecikoza.

Više o temi Fahrudin Pecikoza

OGLASIO SE ZASTUPNIK U SKUPŠTINI KS
Pecikoza: Nisam u samoizolaciji
NA VRH

Podijeli članak na