KANTON SARAJEVO

Ministar kulture i sporta Samir Avdić ugostio Odbojkaški klub invalida "Fantomi"

Sarajevski klub je prošlog mjeseca osvojio zlato u Kupu šampiona u sjedećoj odbojci

Ministar Avdić sa predstavnicima Fatoma. Vlada KS

Piše: A. Na.

18.4.2022

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je danas Odbojkaški klub invalida "Fantomi" koji su nedavno po peti put postali prvaci Evrope.

Sarajevski klub je prošlog mjeseca osvojio zlato u Kupu šampiona u sjedećoj odbojci, koji se ove godine igrao u italijanskom gradu Nola, a današnji prijem iskoristili su da se zahvale za pomoć i podršku koju im sve ove godine pružaju kako resorno ministarstvo, tako i Vlada Kantona Sarajevo.


Programske aktivnosti

Predsjednik i igrač kluba Ismet Godinjak naveo je da OKI "Fantomi", a i sport generalno, ne bi bio na nivou na kojem jest da nema institucionalne pomoći. Tokom sastanka, predstavnici ovog kluba su ministru Avdiću prenijeli utiske sa Kupa šampiona, planove i aktivnosti za ovu godinu.

"Od srca se zahvaljujemo za sve što su učinili za nas. Sretni smo što u svim svojim programskim aktivnostima nailazimo na punu podršku Vlade i resornog ministarstva, što nam omogućava da svoje planove možemo realno planirati i ostvarivati. Ovdje mislim na pripreme i na domaće prvenstvo koje je već u toku, te predstojeći 21. tradicionalni turnir Sarajevo Open", rekao je Godinjak.


Veliki uspjeh

Ministar Avdić čestitao je "Fantomima" na još jednom velikom uspjehu i najboljoj mogućoj promociji Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu.

"Za mene kao ministra, ali i za cijelu Vladu KS ovo je poseban dan, jer je velika čast ugostiti peterostruke prvake Evrope koji svojim rezultatima, djelovanjem, promocijom Kantona Sarajevo i države BiH, čine neizmjeran doprinos. Kada je Ministarstvo kulture i sporta KS u pitanju, i dalje ćemo kontinuirano nastaviti podršku, ne samo vama, nego i svim pojedincima i sportskim kolektivima koji na najbolji način promoviraju sportske vrijednosti i državu BiH", istakao je ministar Avdić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.