ŠOKANTNA ISPOVIJEST

Otac dječaka kojeg je napao Mirza Musa, direktor Gerontološkog centra Sarajevo: Mog sina je vukao za uši i udario mu šamar, dijete ide kod psihologa svaki dan!

Prišao je mom sinu, povukao ga za uši, vukao ga jedno 10-15 metara do školskog hodnika, tu mu je opalio šamar, zbog svega dijete ima strah da ide u školu, kaže Solaković

Direktor Gerontološkog centra Mirza Musa. Avaz

Piše: E. Maslo

6.5.2022

U školskom dvorištu Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" u Sarajevu 29. aprila desio se incident kada je 11-godišnjeg dječaka fizički napao roditelj druge učenice Mirza Musa.

Ovo je za portal "Avaza" potvrdio roditelj 11-godišnjeg dječaka A. S. 

Policija napravila zapisnik

- Djeca su bila na času tjelesnog, igrali su se, i došlo je do koškanja između mog sina i njegove djevojčice. Ona je počela plakati i takva je izašla ispred škole. Ocu je rekla da ju je udario moj sin. Prišao je mom sinu, povukao ga za uši, vukao ga jedno 10-15 metara do školskog hodnika. Tu mu je opalio šamar. Sve se dešavalo naočigled nekoliko roditelja i domarke škole. Sve je vidjela i nastavnica tjelesnog. Domarka je reagirala i zaključala je vrata od škole. Musa je počeo da lupa i galami pa je domarka pozvala policiju - ispričao je za portal "Avaza" Edis Solaković, otac 11-godišnjeg dječaka.

Policija je napravila zapisnik, a majka dječaka je sina odvela u Opću bolnicu gdje je opet policija napravila zapisnik.

- Dijete svaki dan ide kod psihologa, doživjelo je veliki šok i traumu, ima strah da ode u školu. Ne mogu da vjerujem da je odrasla osoba u stanju fizički nasrnuti na tuđe dijete. Ja ga ne tučem, a ne da dozvolim da ga neko drugi udara. Sam Bog je spasio i mene i njega taj dan - naveo je Solaković.

On nam je rekao da nije imao direktan kontatk s Musom.

Neopravdan čin

- Javio se dvojici mojih prijatelja, plakao je, sad on pokušava napraviti žrtvu od sebe - naveo je Solaković.

Otac dječaka rezigniran je činjenicom da je izostala reakcija nadležnih u Vladi KS s obzirom da je Musa i direktor kantonalne javne ustanove.

Kontaktirali smo i direktora Osnovne škole "Safvet-beg Bašagić" Namira Ibrahimovića koji nam je rekao da se desilo nasilje nad djetetom i da su pozvali policiju.

- Potpuno je neopravdan čin roditelja koji je nasrnuo na dječaka. Pozvali smo policiju koja je napravila zapisnik - naveo je Ibrahimović.

Kontaktirali smo i direktora Musu, koji je na ovu poziciju imenovan kao kadar Naše stranke, međutim na naše telefonske pozive nije odgovarao. 

On je poslao saopćenje "Avazu" u kome je demantirao da je udario dječaka. Naveo je da su mjesecima unazad njegova kćerka, ali i druga djeca žrtve fizičkog i verbalnog vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi “Safvet-beg Bašagić” Sarajevo, te je sve kulminiralo u petak. Istakao je i da je izostala reakcija škola, te da je zbog svega ugrožena sigurnost njegove porodice, a kćerka sa strahom ide u školu.

- Sve sam uredno prijavio Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i vjerujem da će institucije biti sposobne da nas zaštite. Obzirom da je u toku istraga svih ovih, ali i svih drugih okolnosti prije, tokom i poslije pomenutog događaja zamolio bih širu javnost da se suzdrži od donošenja suda, a u najboljem interesu zaštite maloljetnih djevojčica i dječaka - naveo je Musa u saopćenju.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.