REAKCIJE

Vlada KS osudila izjavu Stjepana Kljuića: Komentar o hidžabu je govor mržnje

Punu podrška ministrici Hota-Muminović, koja neumorno pokreće promjene sistema obrazovanja, dok njena posvećenost i predanost plijeni pažnju

S jedne od sjednica Vlade KS. Avaz

Piše: E. Ma.

7.5.2022

Vlada Kantona Sarajevo osuđuje neprimjerenu izjavu bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljuića datu na Face televiziji, a koja se odnosi na ministricu odgoja i obrazovanja KS Naidu Hota-Muminović, saopćeno je danas.

- Vlada KS potcrtava da sloboda vjeroispovijesti ili uvjerenja podrazumijeva pravo svakog da može postupati u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima, te odbacuje Kljuićevu insinuaciju da hidžab vrijeđa bilo koga. Ovakav komentar u javnom prostoru je govor mržnje koji se, nažalost, normalizuje diljem BiH - saopćeno je.

Vlada KS, na čelu s premijerom Edinom Fortom, daje punu podršku ministrici Hota-Muminović, koja neumorno pokreće promjene sistema obrazovanja, dok njena posvećenost i predanost plijeni pažnju. Ministrica Hota-Muminović niti jednim svojim gestom nije pokazala nepoštovanje prema bilo kome, dajući lični primjer odgovornosti za postupke i riječi u javnom prostoru.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.