SARAJEVO

Direktor škole potvrdio za "Avaz": Policija je jutros izuzela snimak incidenta u kojem je učestvovao Mirza Musa

Direktor Gerontološkog centra nasilno u školu vratio dijete kojem nije roditelj, na kraju 5. časa u drugoj smjeni, i povišenim tonom zahtijevao da u školu dođu razrednica i direktor jer je njegovo dijete pretrpjelo nasilje

Musa: Incident u dvorištu škole. Facebook

Piše: E. Ma.

10.5.2022

Policija je jutros izuzela snimak incidenta u kojem je učestvovao direktor Gerontološkog centra Mirza Musa koji je fizički napao tuđe dijete u dvorištu Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” u Sarajevu.

Ovo je za portal "Avaza" potvrdio direktor ove škole Namik Ibrahimović.

On je rekao da je policija jutros bila u školi i izuzela snimke u vezi događaja od 29. aprila kada je Mirza Musa, direktor Gerontološkog centra nasilno u školu vratio dijete kojem nije roditelj, na kraju 5. časa u drugoj smjeni, i povišenim tonom zahtijevao da u školu dođu razrednica i direktor jer je njegovo dijete pretrpjelo nasilje.



Podsjetimo, sinoć se Ibrahimović oglasio i saopćenjem za javnost u kojem je naveo da je škola odmah zvala policiju koja je razgovarala s akterima.

– Policajci 29. aprila nisu uzeli izjave od aktera prisutnih tom događaju, već tek 6.maja. Nijedna nadležna institucija još nije izuzela snimak videonadzora - saopćio je sinoć Ibrahimović.

Tek nakon reakcije direktora, nadležni su reagirali i desetak dana nakon incidenta u kojem je učestvovao direktor kojeg je postavila Naša stranka, izuzeli su snimak incidenta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.