KANTON SARAJEVO

Ministar Vranić: Uskoro bolje zdravstvene usluge za policijske službenike

Tema ovog sastanka je proces restuktuiranja zdravstvene djelatnosti i reogranizacija zdravstvenih ustanova

Sa današnjeg sastanka: Unaprijediti kvalitet usluga. VLADA KS

A. Č.

12.5.2022

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr Haris Vranić danas se sastao sa predstavnicima Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS i Sindikata policije KS.

Sastanku su prisustvovali direktor Zavoda, dr. Anes Talović, dr. Sanjin Saračević iz ovoga Zavoda, predsjednik UO Zavoda Nermin Zec, te predsjednik Sindikata policije KS Sadik Ećo.

Tema ovog sastanka je proces restuktuiranja zdravstvene djelatnosti i reogranizacija zdravstvenih ustanova, s posebnim naglaskom na Zavod za zdravstvenu zaštitu zaposlenika MUP-a KS.

Usklađivanje svih akata

Ministar Vranić je dao puno podršku daljem razvoju ovog Zavoda, te je najavio proširenje kapaciteta i usluga koje će pružati, kako bi mogli zadovoljiti sve korisnike ove ustanove.

- Prvi korak je usklađivanje svih akata ove ustanove sa zakonskim i podzakonskim propisima. U narednom periodu ovo će postati vidljivo za korisnike usluga ove ustanove - naveo je ministar Vranić.

Bitno je naglasiti i to da se u ovom Zavodu liječi 8.000 uposlenika iz raznih policijskih agencija sa područja KS i Federacije BiH.

Poboljšati radne kapacitete

Direktor Talović iskazao je zahvalnost Ministarstvu zdravstva KS i ministru Vranić te je izrazio nadu da će Kanton Sarajevo ubrzo imati modernu zdravstvenu ustanovu koja će poboljšati radne kapacitete, ali i zdravstvenu uslugu, transparentnost i integritet za sve policijske službenike u KS i FBiH.

Predsjednik Sindikata policije KS Sadik Ećo rekao je da se ovaj sindikat od početka zalaže da zdravstvena ustanova proširi kapacitete, po pitanju prostora, ali i usluga koje pruža.

- Zahvaljujemo se Ministarstvu zdravstva KS i ministru Vraniću na iskazanoj volji za rješavanjem ovih problema -  naveo je Ećo

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.