NE MOGU NI DO PARKA

Stanovnicima Šipa onemogućen normalan prilaz Betaniji

Ovo je sramota i predstavlja nerad, bahatost, aljkavost i nebrigu za potrebe običnog građanina, kaže stanovnica ovog naselja

Piše: N. Ć.

17.5.2022

Prilaz parku Betanija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Građanima Šipa, naročito roditeljima s malom djecom, zbog radova na obližnjem gradilištu onemogućen je normalan prilaz parku Betanija.

Trenutno, do parka teško da mogu proći roditelji s bebama i invalidi. Put je zarastao u travu, a blato, šuta i pijesak dodatno otežavaju kretanje.

U blizini se nalazi i improvizirani parking, tako da je stanovnicima ovog dijela Sarajeva skučen prostor za kretanje ovom dionicom.

- Ovo nije normalno, da u 21. stoljeću moramo preskakati preko ploča, kolica je nemoguće ovuda voziti. Ove radove obavljaju toliko traljavo i loše. Sa Šipa nikako ne možemo ući na Betaniju. Ovo je sramota i predstavlja nerad, bahatost, aljkavost i nebrigu za potrebe običnog građanina - kazala nam je jedna stanovnica ovog naselja.

Također, ona je upitala zašto se nikada nije našla nova lokacija za sportsko igralište s golovima i koševima, koje je srušeno za potrebe izgradnje Prve transverzale na ovoj dionici.

- To su manji projekti, a stanovnicima bi u ovom naselju to mnogo značilo - zaključila je.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.