URED ZA KORUPCIJU

Pod lupom u izbornoj godini sva zapošljavanja, transferi, podsticaji...

U narednom periodu vršit će intenzivniiji nadzor nad primjenom propisa Vlade Kantona Sarajevo

Na čelu Ureda Erduan Kafedžić. Avaz

Piše: A. Na.

17.5.2022

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, a na čijem čelu je šef Erduan Kafedžić, u narednom periodu vršit će intenzivniiji nadzor nad primjenom propisa Vlade Kantona Sarajevo. 


Uplaćeni transferi

Pod lupom će posebno biti registri zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo, zatim imenovanih lica Kantona Sarajevo, a kontrolirat će se i podaci o javnim nabavkama Kantona Sarajevo, uplaćenim transferima neprofitnim organizacijama i pojedincima iz budžeta Kantona Sarajevo.

Velika pažnja bit će posvećena registru korisnika podsticaja poljoprivredi u Kantonu Sarajevo i registru poticaja razvoja male privrede u Kantonu Sarajevo. Inače, Ured vodi ove registre na osnovu podataka unesenih od strane nadležnih institucija.

Velika pažnja

- Imajući u vidu činjenicu da je u toku izborna godina, te da se u istoj očekuje povećen broj prijema u radni odnos, povećan utrošak budžetskih sredstava kroz dodjelu istih nevladinim organizacijama, pojedincima i drugim pravnim licima, podsjećamo Vas na obavezu primjene navedenih propisa Vlade Kantona Sarajevu, u pogledu blagovremenog unosa podataka u registre i činjenja istih dostupnih široj javnosti - naveedeno je u dopisu Ureda koji je poslan na brojne adrese.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.