SJEDNICA

Čelik o napadu Mirze Muse na dječaka: Djecu šaljemo da se školuju, a ne da budu predmet bijesa nekog roditelja

Svi smo bili svjedoci jednog nasilja prema djetetu, pa niko nije našao za shodno da kaže i na Skupštini KS roditeljima da se ne trebaju brinuti

Mirza Musa, Mirza Čelik. Avaz

Piše: E. Ma.

17.5.2022

Mirza Čelik (DF) na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo komentirao je slučaj koji se desio u dvorištu Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” u Sarajevu. kada je Mirza Musa, direktor Gerontološkog centra fizički napao 11-godišnjeg djećaka koji s njegovom kćerkom pohađa nastavu.

On je, između ostalog, tokom rasprave o Nacrtu Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo, rekao da kamere trebaju da budu postavljene i u dvorištu škola.

- Svi smo bili svjedoci jednog nasilja prema djetetu, pa niko nije našao za shodno da kaže i na Skupštini KS roditeljima da se ne trebaju brinuti, da ćemo povećati sigurnost sve djece u školi jer mi djecu tamo šaljemo da se školuju, a ne da budu predmet bijesa nekog roditelja - kazao je Čelik.


Podsjetimo, policija je izuzela snimke u vezi događaja od 29. aprila kada je Mirza Musa, direktor Gerontološkog centra nasilno u školu vratio dijete kojem nije roditelj, na kraju 5. časa u drugoj smjeni, i povišenim tonom zahtijevao da u školu dođu razrednica i direktor jer je njegovo dijete pretrpjelo nasilje.

Prema riječima direktora, Musa je dijete vukao za uši, dok roditelji dječaka tvrde da ga je Musa, inače kadar Naše stranke, u školi i ošamario. Još nema zvaničnog izvještaja i reakcije nadležnih o ovom slučaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.