OPĆINSKO VIJEĆE HADŽIĆI

Sprema li se prodaja Velikog polja?

Ejubović nikako da odustane od prodaje 384 duluma zemljišta na Igmanu, tvrdi Mujanović

Atraktivna lokacija. Avaz

Piše: A. Na.

20.5.2022

Na dnevnom redu sjednice Općinskog vijeća (OV) Hadžići naći će se, između ostalog, prijedlog odluke o usvajanju urbanističkog projekta “Igman - Veliko polje“, a koji će izazvati najviše polemike. 

Vijećnik Admir Mujanović u izjavi za „Avaz“ upozorava na to da se iza ove tačke krije krajnja namjera Općine Hadžići, a to je da ovaj lokalitet proda.

Potrebna saglasnost

- Prošle godine sam obustavio to. Međutim, sada su nam to opet na sjednici OV servirali i fino upakovali. No, iza toga krije se velika prevara, jer je krajnja namjera prodaja Velikog polja. Ali, da bi to proveli u djelo, trebaju saglasnost Skupštine KS, koju, nadam se, neće dobiti - ističe Mujanović, dodajući da su u projektu, koji je napravio Zavod za planiranje KS, napravljene drastične promjene.

Prema njegovim riječima, niti jedan vijećnik ni zastupnik neće dići ruku da se ova atraktivna lokacija proda pošto-poto i zato što je to vlasništvo „Sarajevošuma“ i preduzeća ZOI ’84.

Pozitivno mišljenje

- Bojim se da načelnik Hadžića Hamdo Ejubović sve ovo radi na nečiji nagovor, jer nikako da odustane od prodaje 384 dunuma zemljišta na Igmanu. Treba naglasiti i to da je nekadašnji ministar Faruk Kapidžić dao pozitivno mišljenje za to, a aktuelni ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović negativno - rekao je Mujanović.

Bez komentara

Ove navode nismo mogli provjeriti u Općini Hadžići jer nam je nedavno Adnan Čolo, portparol Općine, rekao da načelnik neće komentirati izjave vijećnika Mujanovića.

S druge strane, ministar Hadžiahmetović kaže da se radi o čistoj špekulaciji jer je ovo samo urbanistički projekt izgradnje olimpijskih objekata.

- Dakle, nema stanogradnje niti hotela. Ja sam poništio prethodnu saglasnost Kapidžića, koju je dao 2020. godine za ovaj projekt, jer strateška procjena nije obuhvatila sve segmente zaštite okoliša. CETEOR je izradio novu stručnu procjenu, gdje su po našim uputama pružili nove, bolje uvjete zaštite okoliša. Drugih namjera nema. Sve drugo su špekulacije - kazao je Hadžiahmetović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.