NAKON ISKAZANE POTREBE

Općina Novo Sarajevo donirala računarsku opremu SOS Dječijem selu

Tanović je izjavio da je djeci i mladima bez roditeljskog staranja potrebna dodatna briga tokom njihovog odrastanja i školovanja

Donirani raučunari. OPĆINA NOVO SARAJEVO

A. O.

27.5.2022

Nakon iskazane potrebe SOS Dječijih sela u BiH za određenim brojem računara, načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović pokrenuo je aktivnosti na realizaciji donacije te je Općina danas toj organizaciji donirala devet računara s popratnom opremom.

Tanović je izjavio da je djeci i mladima bez roditeljskog staranja potrebna dodatna briga tokom njihovog odrastanja i školovanja i u tu svrhu su odlučili da im doniraju računare.

Direktor Programa SOS Dječije selo Sarajevo Adnan Alikadić rekao je da će donacija Općine Novo Sarajevo olakšati djeci i mladima iz porodica prvenstveno obrazovne procese, te je zahvalni Općini jer su prepoznali potrebe djece i mladih prilikom školovanja.

U SOS Dječijem selu u Sarajevu trenutno živi 16 porodica u kojima zajedno sa SOS roditeljima odrastaju djeca različitog uzrasta.

Organizacija SOS Dječija sela BiH već 27 godina pruža djeci bez roditeljskog staranja topli porodični dom i sigurno mjesto za odrastanje. U BiH djeluju dva SOS Dječija sela. Jedno u Sarajevu, drugo u Gračanici, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.