SARAJEVO

Arijana Memić: Zašto ste formirali više od 10 spisa za lažnu saobraćajnu nesreću

Nadam se da nemate amneziju i da se sjećate

Arijana Memić. Avaz

Piše: E. Ma.

30.5.2022

Arijana Memić, zastupnica Naroda i pravde na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo uputila je niz pitanja Sabini Sarajliji, glavnoj tužiteljici Tužilaštva KS.

- Nadam se da nemate amneziju i da se sjećate da ste 7. septembra prošle godine, kada ste napuštali ovu govornicu rekli da, i pored presude Vrhovnog suda, Tužilaštvo KS i dalje stava da je Dženan Memić stradao u saobraćajnoj nesreći i da čekate pisani otpravak Suda, aludirajući na to da će tu stajati nešto što će ići vama u prilog i vašim tvrdnjama da se desila saobraćajna nesreća. Koji je sada stav Tužilaštva KS? Radi li se o nesreći ili je u pitanju nešto drugo - upitala je Memić.

Također, upitala je koje je radnje poduzeli kada ste zaprimili taj otpravak presude jer vas je zakon obavezao da ste trebali odmah otvoriti novu istragu.

- Državno tužilaštvo sada preuzima predmet od Tulišatva KS? Kako to, objasnite kao pravnica, s obzirom da ste im mogli ponuditi samo optužnicu za lažnu saobraćajnu nesreću? Zašto ste formirali više od 10 spisa umjesto jednog za saobraćajnu nesreću? Koje radnje ste poduzeli protiv tužilaca koji su vodili taj predmet  - navela je Memić.

Također, postavila je pitanje i šta je sa predmetom Džene Gađun s obzirom da je prioritet, a već šest mjeseci traje istraga.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.