ZAVRŠNI RADOVI

Općina Centar Sarajevo: Uskoro započinje sanacija stepeništa za naselje Borak

Finansijer projekta rekonstrukcije vodovodne mreže je Općina Centar koja je izdvojila iz budžeta iznos od 48.425 KM

Radovi u toku. OPĆINA CENTAR SARAJEVO

A. O.

2.6.2022

Do početka naredne sedmice planirano je da radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ okončaju radove na rekonstrukciji vodovodne mreže za naselje Borak, što predstavlja preduvjet za sanaciju stepeništa.

Služba za stambene i komunalne poslove završava potrebnu dokumentaciju i ugovor koji će biti potpisan sa odabranim izvođačem radova zaduženim za radove na sanaciji.

Tokom izvođenja radova na polaganju novog cjevovoda, duž trase između Ulice Terezija 18 na Skenderiji do glavne cijevi u Ulici Borak između brojeva 15 i 17, postavljeno je gotovo 200 metara novog distributivnog voda sa urađenim kućnim priključcima na okolne stambene objekte.

Finansijer projekta rekonstrukcije vodovodne mreže je Općina Centar koja je izdvojila iz budžeta iznos od 48.425 KM. Realizator i nadzor projekta je komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ sa kojim je potpisan sporazum o realizaciji ovog projekta.

U prethodnom periodu pomenuto komunalno preduzeće je okončalo radove na rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže, a za ovu namjenu Općina Centar je izdvojila 129.640 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.