USPJEŠNO REALIZIRANA

Završena velika akcija čišćenja na području Ilidže: Odvezeno 150 tona smeća

Moguće je da je tokom obimne akcije u nekoj mjesnoj zajednici zaboravljen neki dio, rekao je Muzur

Prisustvovali Nermin Muzur i Enver Hadžiahmetović. VLADA KS

A. O.

3.6.2022

Velika koordinirana akcija čišćenja koja je u proteklih nekoliko dana realizirana na području općine Ilidža završena je danas.

Kako je kazao ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović odvezeno je oko 150 tona otpada sa područja 16 mjesnih zajednica općine Ilidža.


Turistička destinacija

Ova velika akcija rezultat je saradnje Ministarstva komunalne privrede KS i Općine Ilidža na čelu sa načelnikom Nerminom Muzurom, a u kojoj su učestvovali KJKP Park, KJKP Rad, KJKP ViK, KJU za zaštićena prirodna područja Sarajevo, KJKP Pokop, KJKP GRAS, JP Ilidža i Vatrogasno društvo Ilidža.

Ministar Hadžiahmetović zahvalio se radnicima koji su dali svoj doprinos da se Ilidža očisti i uredi kazavši kako Kanton Sarajevo ne može bez njih i da su važna karika u sistemu.

Istakao je da su na ovaj način željeli da građani i lokalna zajednica budu zadovoljni, da imaju uređenu životnu sredinu a s obzirom i na to da je Ilidža značajna turistička destinacija.


Mašine i mehanizacija

- Ovo je jedna od najvećih poslijeratnih akcija na području općine Ilidža. Želim se zahvaliti resornom ministarstvu, svim kantonalnim javnim preduzećima koja su učestvovala u ovoj akciji, baš kao i našem Javnom preduzeću Ilidža. Ono što me posebno raduje jeste i da se veliki broj građana odazvao ovoj akciji - rekao je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Dodao je da su prvi put očišćeni tereni i lokacije koje nikada nisu čišćene u posljednjih 27 godina.

-  Moguće je da je tokom obimne akcije u nekoj mjesnoj zajednici zaboravljen neki dio, ali mi smo na raspolaganju, te ćemo putem našeg Javnog preduzeća završiti i te dijelove u narednih nekoliko dana - kazao je Muzur. 

U čišćenju općine Ilidža angažiran je pored radnika i priličan broj mašina i mehanizacije, a, kako je istaknuto, na građanima je da zajedno sa službama koje se bave čistoćom grada čuvaju i održavaju svoju životnu okolinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.