DJEČIJA KUĆA GRBAVICA

Završen mural posvećen legendarnom generalu Jovanu Divjaku (ISPRAVLJENO)

Generala Divjaka često se znalo sresti u šetnji Grbavicom kojom je prolazio na putu ka prostorijama Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ čiji je osnivač

Završen mural generalu Jovanu Divjaku. Avaz

E. Ć.

5.6.2022

Završen je mural na Dječijoj kući na Grbavici posvećen legendarnom generalu Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovanu Divjaku. 

Nakon što su fotografije murala dospjele u javnost i objavljene na društvenim mrežama, uslijedile su brojne kritike kako lik na njemu ne liči toliko na generala Divjaka i da je on zaslužio mnogo bolje. Mural je popravljen poslije kritika, a nova verzija puno više podsjeća na legendarnog generala Divjaka. 

Podsjetimo, general Divjak preminuo je u Sarajevu 8. aprila prošle godine. Iako je rođen u Beogradu, nacionalno se izjašnjavao kao Bosanac. 

Generala Divjaka često se znalo sresti u šetnji Grbavicom kojom je prolazio na putu ka prostorijama Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“ čiji je osnivač.

Od osnivanja, 1994. godine, Udruženje „Obrazovanje gradi BiH – Jovan Divjak“ pomaže djeci žrtava rata u BiH 1992-1995., djeci i mladima sa invaliditetom, talentovanima, djeci i mladima romske nacionalne manjine kao i onima u stanju socijalne potrebe da uspješno završe školovanje i postanu korisni članovi društva.

Napomena: Ovaj tekst je izmijenjen prema sugestiji Raskrinkavanja. Navedeno je bilo da je "mural predstavljen", što prema analizi nije istina, te smo spornu riječ "predstavljen" zamijenili te sada piše: "Nakon što su fotografije murala dospjele u javnost i objavljene na društvenim mrežama, uslijedile su brojne kritike..."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.