MINISTAR ZDRAVSTVA KS

Vranić odobrio zapošljavanje 15 logopeda na godinu dana

Ovo ministarstvo se pobrinulo i da Zavod zdravstvenog osiguranja KS osigura neophodna finansijska sredstva za ovu namjenu

Haris Vranić. AVAZ

A. O.

10.6.2022

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo, Haris Vranić je 30. maja ove godine dao saglasnost za prijem u radni odnos 15 logopeda na određeno vrijeme do jedne godine, čime se nastavlja kontinuirana podrška angažmanu ovog specijalističkog kadra.

U okviru Dana otvorenih vrata Ministarstva zdravstva, ministar Vranić je nedavno održao i sastanak sa predstavnicima logopeda i roditelja korisnika njihovih usluga u Kantonu Sarajevo.

Nakon tog sastanka, intenzivno se radilo na rješavanju ovog problema, te je saglasnost na ovaj period data s obzirom na to da je ovo ministarstvo svjesno potrebe roditelja i djece koji koriste ove tretmane i kojima su oni prijeko potrebni.

Ovo ministarstvo se pobrinulo i da Zavod zdravstvenog osiguranja KS osigura neophodna finansijska sredstva za ovu namjenu.

Očekujemo i da će menadžment Javne ustanove Dom zdravlja KS ubrzo završiti sistematizaciju radnih mjesta u kojoj će i logopedi biti prepoznati kao potreban kadar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.