KANTON SARAJEVO

Ministar Vranić posjetio Roditeljsku kuću u Sarajevu i najavio nastavak finansijske podrške

Kako je naveo, Ministarstvo zdravstva KS je u protekloj godini, na inicijativu zastupnice Segmedine Srne-Bajramović, izdvojilo stredstva u iznosu od 50.000 KM za Roditeljsku kuću

Vranić u posjeti Roditeljskoj kući. Vlada KS

E. Ć.

15.6.2022

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić posjetio je danas Roditeljsku kuću u Sarajevu i predstavnike Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Sa direktorom Fikretom Kubatom razgovarao je o nastavku saradnje između Ministarstva zdravstva, Vlade KS i Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, ali i iznalaženju rješenja za kontinuiranu finansijsku podršku radu ovog udruženja.

Kako je naveo, Ministarstvo zdravstva KS je u protekloj godini, na inicijativu zastupnice Segmedine Srne-Bajramović, izdvojilo stredstva u iznosu od 50.000 KM za Roditeljsku kuću.

- S obzirom na to da prepoznajemo značaj i potrebu da postoji ovakvo mjesto gdje roditelji mogu pružiti potporu svojoj djeci u najtežim momentima dok se bore sa opakom bolesti, a koju ne bi mogli pružiti u tolikoj mjeri od kuće, želimo iskazati svoju namjeru da pružamo finansijsku Roditeljskoj kući i ubuduće - istakao je ovom prilikom ministar Vranić.

Tokom današnje posjete. Vlada KS

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.