REAKCIJE

Sivro za "Avaz": Moje pravo je da ne povijam kičmu pred onima koji imaju novac, vlast, moć

Posao predsjednika Sindikata je da štiti radnike, ja ću to nastaviti raditi još srčanije i snažnije, tako mi Bog pomogao

Sivro: Radnici će ovakvo ponašanje "nagraditi" u oktobru. Avaz

Piše: A. Na.

22.6.2022

Ako ne bude konkursa u maju, mogu me samo u tabutu iznijeti iz Ministarstva, rečenica je zbog koje idem na sud kako bi me kaznili za narušavanje javnog reda i mira i nepristojno ponašanje. Ovo je u izjavi za portal "Avaza" kazao Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Policijska uprava Centar podnijela je zahtjev Općinskom sudu u Sarajevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Sivre. Kako je navedeno u obrazloženju, Sivro je 27. aprila narušavao javni red i mir vikom i nepristojnim ponašanjem u prostorijama Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS.

Dalje se navodi da se povišenim tonom obratio uposlenicima Ministarstva za odgoj i obrazovanje riječima “Ako ne bude konkursa u maju, mogu me samo u tabutu iznijeti iz Ministarstva”.

- Pravo i obaveza mene, koji zastupam radnike, je da ne povijam kičmu pred onima koji imaju novac, vlast, moć ... A prosvjetni radnici će ovako ponašanje sigurno „nagraditi“ u oktobru ove godine - istakao je Sivro za "Avaz".

Kako je zaključio, ono što stoji u zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka "nije nikakva prijetnja niti narušavanje reda, a pogotovo nije nepristojno ponašanje". 

- Posao predsjednika Sindikata je da štiti radnike! Ja ću to nastaviti raditi još srčanije i snažnije. Tako mi Bog pomogao - naveo je Sivro.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.