PODRŠKA OPĆINE

Samir Suljagić za "Avaz": Memo Haljevac je doprinio da Zavod Pazarić dobije 15.000 KM pomoći od Općine Centar

Jedan od vijećnika je i Sulejman Memo Haljevac, koji je uposlenik Zavoda Pazarić i ima direktan uvid u naše probleme, rekao je Suljagić

Samir Suljagić: Načelnik Mandić zajedno sa resornim ministrom Veskom Drljačom (SBB) u više navrata posjećivao Zavod i interesovao se za probleme koji postoje u Zavodu. AVAZ

Piše: A. Ovčina

28.6.2022

Direktor Javne ustanove Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić Samir Suljagić danas je sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem potpisao protokol o realizaciji granta u iznosu od 15.000 KM.

Kako je za portal „Avaza“ kazao Samir Suljagić u sklopu višegodišnje saradnje sa općinama na području Kantona Sarajevo, a posebno sa Općinom Centar sa kojom imaju kvalitetnu saradnju i ove godine su Zavodu pružili podršku.



Pružena podrška

- Pružena je podrška u smislu uspostavljanja što kvalitetnijih uslova za boravak naših štićenika. Ovogodišnja donacija, odnosno podrška projektu opremanja i uspostavljanja kabineta za fizioterapiju u iznosu od 15.000 KM značajna je podrška Zavodu obzirom da je taj kabinet u dosta lošem stanju sa ograničenim kapacitetima, a da u posljednje vrijeme sve više imamo korisnika koji su to pokretni ili nepokretni, kojima je potreban tretman fizijatra odnosno fizioterapeuta – rekao je Suljagić.

Dodao je da je načelnik Mandić zajedno sa resornim ministrom Veskom Drljačom (SBB) u više navrata posjećivao Zavod i interesovao se za probleme koji postoje u Zavodu i za mogućnost podrške Općine ovoj ustanovi kako bi to bilo kvalitetnije i bolje.

Opremanje dijela

- U tom smislu načelnik je imao ranije te informacije, a i nekoliko vijećnika je doprinijelo. Jedan od vijećnika je i Sulejman Memo Haljevac (SBB), koji je uposlenik Zavoda Pazarić i ima direktan uvid u naše probleme koje imamo. Podržali su inicijativu i vijećnika, a i načelnik je odobrio tu inicijativu. Tako je došlo do realizacije ovog projekta. Moram reći da je nama potrebno više sredstava da okončamo ovaj projekat, ali uključila se Općina Centar sa većim iznosom od 15 hiljada KM i Općina Novo Sarajevo u iznosu od 6.000 KM - rekao je on.

Dodao je da će ta sredstva biti uložena u kompletu za opremanje dijela opreme fizioterapeutskih kabineta.





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.