UČESTVUJE 15 EKIPA

U nedjelju 3 na 3 Streetball basket turnir u Hastahani

Sarajevo treba da ima podršku svih nivoa vlasti te Kantona Sarajevo da izgura ovu priču i postane regionalno poznat po ovom FIBA challengeru, kazao je Dragolj

Košarkaški teren - Park Hastahana. Avaz

N. Ć.

30.6.2022

U Hastahani u Sarajevu u nedjelju će biti održan 3 na 3 Streetball turnir u basketu koji će okupiti omladinske i profesionalne timove iz čitave Bosne i Hercegovine zajedno sa takmičarima iz Srbije te Crne Gore.

Za turnir je prijavljeno preko 50 učesnika i 15 ekipa koji nosi licencu zvaničnog FIBA turnira, a pored nagradnog fonda, igrači i ekipe ostvaruju poene koji se uvrštavaju na FIBA rang listi.

Kerim Dragolj, organizator ovog takmičenja kaže da je ovaj turnir idealna prilika za buduća učešća u FIBA challengeru.




Kerim Dragolj. Avaz

- Ono što je prioritet ovog takmičenja, jeste da Sarajevo stekne status jednog od satelita challengera u regionu te da bi na taj način pobjednici dobivali kartu koja im omogućava učešće na bilo kojem FIBA challengeru. Sarajevo treba da ima podršku svih nivoa vlasti te Kantona Sarajevo da izgura ovu priču i postane regionalno poznat po ovom FIBA challengeru. DJ, nagradne igre za publiku, takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki uz nagradni fond su samo jedan od mnoštvo stvari koje nam donosi vikend koji je pred nama – dodao je Dragolj.

Prijave za učesnike zatvaraju se sutra, a takmičenje će se održati u gradskom parku Hastahana 3. jula. Nagradni fond za prvo mjesto nosi 2.500 KM, drugoplasirani će osvojiti 1.000 KM, a takmičenje u trojkama 100 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.