SARAJEVO

Turnir u basketu okupio 15 ekipa iz BiH, Srbije i Crne Gore

Forum mladih Saveza za bolju budućnost je i ovaj put prepoznao pravu priču za mlade kroz sport te bio jedan od sponzora ovog takmičenja kroz košarkašku opremu za pobjednike

E. Ma.

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan 3x3 Streetball turnir u basketu koji je okupio omladinske amaterske te profesionalne timove iz čitave Bosne i Hercegovine zajedno sa takmičarima iz Srbije te Crne Gore. 

Preko 50 prijavljenih učesnika ovog takmičenja i 15 ekipa koji nosi licencu FIBA turnira učestvovalo je na turniru koji je počeo u poznatom parku Hastahana, ali zbog loših vremenski prilika prebačen je u dvoranu Druge gimnazije Sarajevo. 

- Forum mladih Saveza za bolju budućnost je i ovaj put prepoznao pravu priču za mlade kroz sport te bio jedan od sponzora ovog takmičenja kroz košarkašku opremu za pobjednike. Pored toga, Forum mladih SBB-a ima i svoja četiri člana koja su predstavljala ekipu našeg foruma. Pobjednički tim pored opreme osvojit će i nagradu od 2.500 KM, a drugoplasirani 1.000 KM - saopćeno je iz Foruma mladih SBB-a.

Više o temi Sarajevo

NA VRH

Podijeli članak na