OPĆINA CENTAR SARAJEVO

Besplatna škola odbojke za djevojčice osnovnih škola

Avaz.ba

20.7.2022

Besplatna škola odbojke za djevojčice osnovnih škola. OPĆINA CENTAR SARAJEVO


Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević održao je radni sastanak sa Samirom Salihovićem, direktorom Škole odbojke Vakifbank u Sarajevu.

Povod razgovora bio je besplatni odbojkaški kamp za djevojčice koji je nedavno održan u parku Hastahana, te prijedlozi za buduće projekte koji bi trebali početi u septembru, a namijenjeni su djevojčicama sa područja općine Centar od prvog do petog razreda osnovne škole.

Inače, riječ je o saradnji sa najtrofejnijim turskim, evropskim i svjetskim odbojkaškim klubom VakifBank koji je prije nepune četiri godine pokrenuo svoju školu odbojke u Sarajevu. Talentovanim djevojčicama iz cijele BiH na ovaj način su omogućili priliku da grade svoju profesionalnu karijeru.

Načelnik Mandić naglasio je da Općina Centar stoji na raspolaganju za sve dobre prijedloge, a pogotovo kada je riječ o afirmisanju mladih za bavljenje sportom.

-Sportisti su posebni ljudi, zbog raznovrsnih iskustava, bogatstva putovanja, upoznavanja drugih ljudi, kultura, ali i sportskog razmišljanja i odricanja. Ulaganje u sport jeste ulaganje u stvaranje boljih pretpostavki za kvalitetniji život sve naše djece, poručio je načelnik Mandić.

Direktor Salihović se zahvalio načelniku Mandiću i Općini Centar na izuzetnoj saradnji na proteklom odbojkaškom kampu na Hastahani, te naglasio da u Sarajevu ima jako puno talentovanih djevojčica za odbojku, te da su oni tu da im pomognu da ostvare svoje sportske snove i zaigraju na prestižnim svjetskim takmičenjima.

Priliku za učešće na ovom kampu imale su djevojčice od prvog do petog razreda osnovnih škola sa područja općine Centar, a tokom kampa u radu sa profesionalnim trenerima imale su priliku da se upoznaju sa osnovama odbojke, načinom funkcionisanja i ponašanja u grupi, tako da je ovaj kamp pored sportskog imao i obrazovno-odgojni karakter.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.