SKENDERIJA

Blokirani radovi ispred zgrade BH Šuma, Mandić poručio Kapidžiću da opstruiše projekte

Smijete li poslati inspektora u Banja Luku ili Mostar da zaustavi sanaciju trga? Naravno da ne! Sramite se zbog svega ovoga! Ali, oktobar je blizu, napisao je Mandić

Mandić i Kapidžić: Ko je odgovoran za radove bez dozvole. Avaz

E. Ć.

30.7.2022

Radovi na uređenju površine ispred zgrade BH Šuma na Skenderiji su započeli iako Komisija za zaštitu kulturno historijskih spomenika BiH nije dala dozvolu.

O tome je izvijestio Faruk Kapidžić, član ove Komisije, na svom Facebooku, koji je naveo da je Federalna inspekcija sinoć zaustavila tek otvoreno gradilište i blokirala radove. Komisija nije dala odobrenje za uređenje ovog lokaliteta jer se nalazi u zobi Urbani krajolik Sarajeva kao nacionalni spomenik BiH.

- Ko je odgovoran za radove bez dozvole to ćemo u narednom periodu ustanoviti i obavijestiti javnost te svakako zahtjevati od odgovornih da snose posljedice. Bitno je uspostaviti red, a to sigurno hoćemo svejedno koja politička opcija ili čiji pojedinac ga remetio - napisao je Kapidžić.


Blokirani radovi ispred zgrade BH Šuma. Facebook

Ubrzo se oglasio i načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

- Večeras u 21 sat su započeli radovi na sanaciji, popločavanju i uređenju trga ispred upravne zgrade "Sarajevo šuma". U 21:23 stigao je federalni inspektor, bez ikakvog zvaničnog papira, zaustavio radove i blokirao gradilište.

U pitanju je izmijenjeni projekat, bez ikakvih "neiskrenih" namjera, kako nam je to nedavno napisala Kapidžićeva šefica gđa Anđelina Ošap Gaćanović. I, opet zabrana, najefikasnija inspekcijska akcija u historiji BiH! G. Kapidžiću, prvo nam niste dali da mijenjamo vodovodne cijevi u centru grada, usporavate uređenje Parka gdje je bila Kalin hadzi Alijina džamija. Opstruišete sanaciju šetnice u velikom parku, projekat za koji ste dali usmenu podršku. Ne dozvoljavate rekonstrukciju Gospodičine kuće, spriječavate privatne investitore. A nas optužujete da rušimo državu!

Smijete li poslati inspektora u Banja Luku ili Mostar da zaustavi sanaciju trga? Naravno da ne! Sramite se zbog svega ovoga! Ali, oktobar je blizu. Uredit ćemo mi Općinu Centar, budite sigurni. Idemo dalje - napisao je Mandić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.