KUIP KS

U susret 28. SFF-u: Pojačani inspekcijski nadzori posebno oko festivalskih lokacija

Napominjem da je glavni cilj navedenih kontrola podrška organizatorima SFF-a kako bi se obezbijedio što ugodniji festivalski ambijent svim učesnicima i gostima, kazao je Halilović

Piše: A. Č.

8.8.2022

Sa sastanka Halilovića i prvih saradnika. KUIP

Direktor Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS Fahir Halilović, održao je danas sastanak sa prvim saradnicima radi usaglašavanja dogovora u vezi sa aktivnostima inspekcijskih organa koje se i ove godine realiziraju pojačanim intenzitetom za vrijeme održavanja SFF-a, od 12. do 19. augusta 2022. godine.

Kako je kazao za portal "Avaza", na današnjem sastanku je sačinjen plan i raspored organizacije rada inspekcijskih timova koje čine sanitarni, tržišno-turistički i inspektori rada. 

Poučeni iskustvom iz prethodnih godina kaže da su napravili. Radno vrijeme u periodu održavanja festivala biti prilagođeno Odluci Vlade KS o produženju radnog vremena do 2 sata.


Javni gradski prijevoz

Kako je naveo, iz KUIP-a su uputili dopise i preduzećima RAD, PARK i GRAS, koje su pozvali da tokom festivalskih dana intenzivnije provode aktivnosti iz njihove redovne djelatnosti. 


Očekuju se veće frekvencije putnika, zbog čega je GRAS-u upućen dopis da intenzivnije čisti stajališta javnog gradskog prijevoza, kao i sama vozila.

Također, KJKP PARK je, između ostalog, pozvano da intenzivira čišćenje i održavanje svih javnih zelenih površina. Preduzeću RAD je upućen dopis da intenzivira čišćenje i pranje javnih površina.

Vid doprinosa što uspješnijoj organizaciji

S ciljem neposredne zaštite komunalne čistoće na terenu, kako je kazao Halilović, oba preduzeća su pozvana da pojačaju kontrole komunalnih redara, posebno u večernjim i noćnim satima.

- Kao vid doprinosa što uspješnijoj organiziciji SFF-a kantonalni inspektori će i ove godine provoditi potrebne inspekcijske aktivnosti i kontrolu privrednih subjekata, s tim da će poseban fokus biti lokaliteti na kojima se održavaju programi SFF-a.


Napominjem da je glavni cilj navedenih kontrola podrška organizatorima SFF-a kako bi se obezbijedio što ugodniji festivalski ambijent svim učesnicima i gostima, kao i brojnim domaćim i stranim posjetiocima, zaljubljenicima filmske umjetnosti. 

Iz tog razloga, na današnjem sastanku je dogovoreno da će inspektori u svim slučajevima, izuzev grubog kršenja zakonskih propisa, poduzimati preventivne i koretktivne mjere - pojasnio je za portal "Avaza" direktor Uprave Fahir Halilović.

Podsjetimo, 28. Sarajevo Film Festival se održava od 12. do 19. avgusta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.