SARAJEVO

Međunarodni dan mladih: Dan otvorenih vrata Crvenog križa održat će se 12. avgusta

Dan otvorenih vrata, okupit će mlade volontere iz naše organizacije, kazali su iz Crvenog križa

Volonteri Crvenog križa Novo Sarajevo. AGENCIJE

A. O.

9.8.2022

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. avgusta, skrećući pažnju mladih na pitanja mladih i slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu. Obzirom da su glavni nosioci Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo upravo mladi, smatramo ovo odličnom prilikom da slavimo sve vrijednosti, potencijale, angažmana i rezultate rada mladih volontera.

- Kao što smo već naglasili, obilježavanje Međunarodnog dana mladih, prilika je za ukazivanje na potrebe i prava mladih volontera, a ujedno i dan kada slavimo postignuće mladih i ohrabrujemo ih za njihovo daljnje aktivno djelovanje u društvu. Općinska organizacija Crvenog križa Novo Sarajevo, kao dio Međunarodnog pokreta, djeluje direktno u radu s mladima. Mladi su uključeni u sve programske aktivnosti organizacije - navode iz Crvenog križa Novo Sarajevo.

    

Rad sa djecom

Obzirom na aktivnosti koje su Programom rada za 2022. godinu planirane, kao što su: naći najprikladnije oblike i sadržaje rada s djecom i omladinom; organizovati likovne izložbe i pisanje literarnih radova iz domena rada Crvenog križa, organizovati predavanja, okrugle stolove i druge oblike rada s djecom i sa omladinom na temu borbe protiv pušenja, alkoholizma i narkomanije; kao i drugi poslovi koji su od značaja za djecu i omladinu u okviru naše organizacije, planirana je aktivnost koja bi obuhvatila sve navedeno, ali i pružila dodatan učinak, kao što je sama promocija organizacije, promocija programa i generalnog rada Općinske organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo, interakcija s djecom i omladinom, a kroz sve navedene aktivnosti vršilo bi se promovisanje aktivizma mladih, a kao glavni cilj, povećao bi se broj mladih volontera.

- Dan otvorenih vrata, okupit će mlade volontere iz naše organizacije, koji će učestvovati u realizaciji i implementaciji planirane aktivnosti, ali animacija mladih, djece i omladine sa cijele općine Novo Sarajevo, u tom segmentu, bit će neizbježna - kazali su. 


Pripremna kampanja

Vršit će se i pripremna kampanja, online promocija, a na dan održavanja, naglasak će biti na promociji putem medija i digitalnih kanala, a sve s ciljem jačanja vidljivosti organizacije.

Posjetioci će imati priliku upoznati se sa programskim aktivnostima Crvenog križa, učsetvovati u kreativnim radionicama, osvježiti se, te degustirati Coca Cola, te Argeta proizvode, saopćeno je iz Crvenog križa Novo Sarajevo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.