OD 8:30 SATI

Zbog polumaratona u nedjelju privremena obustava saobraćaja u Sarajevu

Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije

Sa jednog od ranije održanih maratona. FENA

A. O.

16.9.2022

U skladu sa Rješenjem izdatog od Ministarstva saobraćaja KS, zbog održavanja "Vivia Run Fest Sarajevo", manifestacije od značaja za Grad Sarajevo, u nedjelju, 18. septembra će u periodu od 8:30 do 13:00 sati privremeno biti izmijenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika utrke.

Saobraćaj će biti izmijenjen na lokacijama: Ferhadija (START) - Maršala Tita - Zmaja od Bosne - raskrsnica Zmaja od Bosne/Halida Kajtaza (OKRET) - Zmaja od Bosne - Hiseta - Hamze Hume (most Skenderija) - Terezija - Vrbanja (most Suade i Olge) - Vilsonovo šetalište - Topal Osman-paše - Zvornička - Grbavička - Zagrebačka - Terezija - Hamze Hume (most Skenderija) - Obala Kulina bana - Telali - Mula Mustafe Bašeskije - Zelenih Beretki - Branilaca Sarajeva - Trg Susan Sontag.

Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima. Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije.

Utrke "Sarajevo polumaraton” i "G-Drive štafetni polumaraton" započet će u 9 sati sa startne pozicije u Ulici Ferhadija kod znaka "Sarajevo Meeting of Cultures", a ciljna pozicija će biti na Pozorišnom trgu Susan Sontag.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.