KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Sarajlije i goste očekuje spektakularan nastup "Dubioze kolektiv" ispred Vječne vatre

Nakon nastupa Dine Merlina, kada smo imali preko 70.000 posjetilaca na koncertu, sigurna sam da ćemo ove godine pomjeriti granice i da će naše Sarajevo biti puno turista iz regiona, kaže Karić

S pres-konferencije u Vijećnici. N. Ćorović

Piše: N. Ćorović

23.9.2022

U Gradskoj vijećnici održana je konferencija za medije, povodom dočeka Nove godine u glavnom gradu BiH.

Sarajlije i goste glavnog grada u novogodišnju noć uvest će "Dubioza kolektiv".

Podsjetimo, prošle godine u Sarajevu nije bilo javnog dočeka Nove godine, a prethodnih godina glavne zvijezde u Sarajevu su bili Dino Merlin, Hari Mata Hari, Zdravko Čolić i Željko Joksimović.

Doček će biti ispred Vječne vatre, a gradonačelnica Benjamina Karić pozvala je sve građane da se pridruže ovoj nezaboravnoj noći.


Najveći regionalni bend

- U Novu godinu, ovaj put ćemo ući sa jednim od najboljih, najpoznatijih naših, evropskih i svjetskih zabavljača "Dubiozom kolektiv", jer želimo da organiziramo nezaboravan doček Nove godine. Nakon nastupa Dine Merlina, kada smo imali preko 70.000 posjetilaca na koncertu, sigurna sam da ćemo ove godine pomjeriti granice i da će naše Sarajevo biti puno turista iz regiona. Ovim putem iskoristit ću priliku da pozovem sve naše drage sugrađane da uživaju u dočeku Nove godine, pozvat ću i sve naše Bosance i Hercegovce iz svih krajeva BiH, da dođu u Sarajevo i da se zajedno radujemo – kazala je Karić.

Nakon gradonačelnice Karić, medijima se obratio i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

- Prva stvar koju ću reći je kakav treba biti odnos nas prema svojim brendovima u muzičkoj industriji. Sinoć je počeo Demo fest u Domu mladih koji, također, podržavamo, gdje smo dali priliku da mladi nepoznati bendovi pokažu najbolje što znaju. A publika ne zna ni ko su, to je prava prilika da jednog dana postanu poznati kao "Dubioza kolektiv". Sarajevo je nekad bilo centar regije, 70-ih i 80-ih jer je neko imao viziju i sagradio infrastrukturu za mlade, a tek kasnije su došli rezultati, i to je ono što je falilo poslijeratnom Sarajevu. "Dubioza kolektiv" je, uprkos državi, postala najveći regionalni bend, a mi kao Sarajevo i BiH moramo prestati sa sumnjičavošću i gledati na ono što je naše – poručio je Forto.


Grad filma i dobre zabave

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda pojasnio je zašto baš "Dubioza kolektiv" nastupa ove godine.

- Kada me pitaju zašto "Dubioza kolektiv", kažem ponosno zato što je u Sarajevu, zato što je to BiH, zato što je to centar regije i nećemo dozvoliti da Sarajevo pretvorimo u ono što pojedinci žele, a to je da Sarajevo bude grad u tami i grad magle. Ovo će biti grad filma i dobre zabave. Drago mi je što smo na vrijeme ušli u realizaciji jednog od možda najbitnijih događaja. Turistička zajednica KS nije budžetska organizacija nego je organizacija koja prihode isključivo ima od turista, od njihove članarine i boravišnih taksi. Svaki novac koji smo uložili, odgovaramo isključivo turistima i ljudima turističke industrije, a zato mi i postojimo. A "Dubioza kolektiv" je u ovom trenutku najbolji muzički proizvod, i najbolja opcija da dočekamo 2023. godinu – rekao je Magoda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.