U CENTRU SARAJEVA

Ko je naredio postavljanje ogromnog LED displeja kod mosta na Vrbanji?

Inspektori su jutros zatekli radnike koji nisu posjedovali pravosnažno odobrenje izdato od strane Općine Centar, nego su izjavili da posjeduju odobrenje od Gradske uprave Sarajevo

Nelegalni LED displej. N. Ćorović

Piše: E. Ma.

27.9.2022

Da izborna kampanja ulazi u završnu, ali, očigledno i najprljaviju fazu, mogli su se jutros uvjeriti i građani Sarajeva.

U neposrednoj blizini mosta Suade i Olge, u priobalnom pojasu rijeke Miljacke, postavljen je ogroman, nelegalni LED displej bez neophodnih odobrenja.

Kako je rečeno iz Općine Centar, investitor radova je firma KARPAS AMBALAŽA d.o.o. Banja Luka. Inspektori su jutros zatekli radnike koji nisu posjedovali pravosnažno odobrenje izdato od strane Općine Centar, nego su izjavili da posjeduju odobrenje od Gradske uprave Sarajevo s Benjaminom Karić (SDP) na čelu.

Građani su ogorčeni postavljanjem rogobatne skalamerije pored mosta gdje su ubijene prve žrtve rata, a  reagirao je i Sulejman Haljevac Memo, kandidat Saveza za bolju budućnost BiH za Skupštinu Kantona Sarajevo.


- Evo nas kod mosta otpora BiH, evo nas mosta gdje je pala prva žrtva u Sarajevu. Vidite šta su ovi uradili, ovi katastrofa neradnici, pa vidite, uništili su ovakav simbol, da bi oni imali korist, da bi oni tu se reklamirali, da bi oni uzimali pare, žito...Narod su prodali, prodali su simbol bh. otpora, fuj skinimo ih drugog oktobra - istakao je Haljevac.

I na društvenim mrežama Sarajlije su zgrožene ovim potezom.


- Postavljen je ogromni led displej na Vrbanja mostu, gradonačelnica Benjamina dala papire, Nikšić naredio postavljanje! Firma je Karpas ambalaže iz Banja Luke, vlasnika Vladimira Petrovića!!! Jos jedan je planiran kod Ars aevi i jedan na Pofalicima! Očigledno se vraća usluga SDP-a za marketinšku kampanju i silne bilborde - piše na jednoj popularnoj stranici na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.