SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Besplatne posjete kulturnim i sportskim manifestacijama

Vaučeri za mlade

Besplatne posjete kulturnim i sportskim manifestacijama. Općina Centar Sarajevo

Marketing

1.10.2022

quote
<p>U petak, 30. septembra u velikoj sali Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisao je memorandume o saradnji sa predstavnicima 22 kulturne i sportske organizacije sa područja općine Centar Sarajevo za realizaciju projekta „Vaučeri za mlade“.</p>

Općina Centar Sarajevo, na prijedlog Komisije za mlade, a putem Službe za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport planirala je realizaciju aktivnosti dodjele besplatnih vaučera mladim osobama sa područja općine Centar, koji su u toku 2022. godine postali ili će postati punoljetni i to za posjetu kulturnim i sportskim događajima na području ove općine.

Nakon potpisivanja memoranduma nadležna služba će raspisati javni poziv i izabrati dobitnike vaučera.

Realizacija projekta ima za cilj kreiranje nove ponude, promociju kulture i sporta među mladim osobama, razvoj novih sadržaja za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena.

Dodjela besplatnih vaučera planirana je za prvih stotinu mladih iz navedene dobne skupine, koji će moći koristiti dostupne ponude 22 kulturne i sportske institucije tokom cijele 2023. godine.

Izuzetno mi je drago vidjeti sva ova mlada lica na jednom mjestu. Drago mi je da se kultura i sport polako vraćaju na mjesto koje im pripada. Posebno se zahvaljujem na odzivu direktoricama i direktorima kulturnih i sportskih ustanova što ste prepoznali ovu inicijativu i omogućili mladima općine Centar da besplatno uživaju u sadržajima koje im nudite. Mi moramo obezbijediti mladima uslove da se osjećaju kao njihovi vršnjaci u bilo kojoj drugoj Evropskoj zemlji. Zbog vas ovaj posao ima smisla, zbog vas radimo sve ovo jer ne smijemo dozvoliti da nam mladi ljudi odlaze. Hvala vaš sto ste tu, i molim vas ostanite tu, poručio je načelnik Mandić

Predsjednica Komisije za pitanja mladih Melisa Lekić zahvalila se Općini na podršci koju je Komisija dobila u prethodnom periodu.

Komisija za pitanja mladih trudi se prepoznati sve potrebe mladih općine Centar i na temelju toga predložiti što više inicijativa. S tim u vezi bitno je napomenuti da je naš mladi vijećnik Denis Challenger podnio ovu inicijativu, te pokrenuo realizaciju ideje „Vaučeri za mlade“ naše općine. Ovim putem u ime Komisije za pitanja mladih želim da se zahvalim načelniku Srđanu Mandiću, nadležnoj Službi i svima koji su učestvovali u realizaciji ove ideje, jer želimo da Općina Centar bude općina za sve mlade, izjavila je Lekić.

Današnjem svečanom potpisivanju Memoranduma prisustvovali su učenici Gimnazije Obala i Prve Gimnazije, a jedan od učenika Ammar Šabić obratio se prisutnima.

Ovu priliku želim iskoristiti da se zahvalim Općini Centar i načelniku Srđanu Mandiću. Hvala Vam što nas potičete da ostanemo u ovoj zemlji i da se držimo pravih stvari i pravih kvaliteta. Drago mi je da se stvaraju samo dobre prilike za mlade i da sa ponosom mogu reći da sam stanovnik općine Centar, poručio je učenik Šabić.

Kulturne i sportske institucije koje su danas pristupile projektu „Vaučeri za mlade“:

JU Centar kulture i mladih Općine Centar; Narodno pozorište Sarajevo; Bosanski kulturni centar; Umjetnička galerija BiH; Sarajevo film festival; Kino meeting point; Biblioteka grada Sarajeva; Muzej ratnog djetinjstva; Sarajevski ratni teatar SARTR; Zemaljski muzej Sarajevo; Kinoteka BiH; Collegium artisticum; Sarajevska filharmonija; Internacionalni teatarski festival - MESS; Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti; Omladinski filmski festival; JU Centar za sport i rekreaciju Općine Centar; FK Željezničar; FK Sarajevo; KK Bosna Royal; KJKP ZOI 84; KJP Skenderija.

Besplatne posjete kulturnim i sportskim manifestacijama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+21
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.