ČIŠĆENJE KANALA I SLIVNIKA

Najavljeni radovi u Sarajevu: Brojne sarajevske ulice danas neće imati vode

Vode danas neće imati ni ulice Sulje Jahića, Orahovačka, Braće Nuhić, Ramiza Salčina,Safeta Ahmetspahića, Omera Šahića, Rafaela Gaona, Višnjik

A. O.

24.10.2022

Radnici na terenu. VIK SARAJEVO / ILUSTRACIJA

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova u slijedećim ulicama: Ruđera Boškovića, Garaplina, Aleja Bosne Srebrene, Orahov brijeg, Otona Župančića, Tvornička, Olivera Ibrahimovića, Fridriha Adolfa, Bašića sokak.

Vode danas neće imati ni ulice Sulje Jahića, Orahovačka, Braće Nuhić, Ramiza Salčina,Safeta Ahmetspahića, Omera Šahića, Rafaela Gaona, Višnjik, Kartal gornji, Kartal, Brezanska čikma, Stolačka, Grličića brdo, Sedrenik, Bosanskih gazija, Dr. Fuada Muhića, Niže banje i Safvet-bega Bašagića.

- Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima - kazali su iz ViK-a.

Odjeljenje za održavanje kanalske mreže, objekata i hitne intervencije danas će vršiti radove na čišćenju kanala i slivnika u ulicama Andreja Andrejevića i Akifa Šeremeta, pročepljenje i crpanje kanala vršit će se u ulici Franca Lehara, te na lokalitetu Trnovo a sapiranje kanala u ulici Safeta Zajke. Čišćenje i pročepljenje slivnika vršit će se u ulicama Nikole Šopa, Briješćanska i Butmirska cesta a ručno čišćenje slivnika u ulici Alifakovac. Crpanje septičke jame vršit će se na lokalitetu Faletići.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.