GRADONAČELNICA SARAJEVA

Prihvatila poziv Vitalija Klička: Benjamina Karić će učestvovati na Kijevskom investicijskom forumu

Kličko je istakao devastirajuće posljedice ruske agresije na njegovu domovinu, navodeći da je uništena civilna infrastruktura

Karić: Kyiv Investment Forum 2022 se održava u Briselu. Facebook / Twitter

E. Ć.

5.11.2022

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prihvatila je poziv ukrajinskog kolege i gradonačelnika Kijeva Vitalija Klička (Klitschko) za učešće na međunarodnom Kijevskom investicijskom forumu, koji se održava 28. novembra u Briselu.

- Ovaj događaj se inače održava u prijestolnici Ukrajine, no iz sigurnosnih razloga kao rezultat ruske invazije na ovu zemlju, Forum je premješten u Brisel - navela je Karić.

Kličko je istakao devastirajuće posljedice ruske agresije na njegovu domovinu, navodeći da je uništena civilna infrastruktura, da su uništena proizvodna postrojenja, da su zaustavljene ključne investicije.

- Poštovana kolegice, bilo bi mi drago da Vam poželim dobrodošlicu na Kijevski investicijski forum 2022. Koristim ovu priliku da ponovim uvjeravanja o svom najvećem uvažavanju i poštovanju i da Vama i stanovnicima Vašeg veličanstvenog grada poželim mir i prosperitet - navodi se, između ostalog, u pozivu Klička.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.