KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA

Kanton Sarajevo dobio novu Skupštinu: I Sebija Izetbegović preuzela mandat

Novoizabranim zastupnicima uručeni četverogodišnji mandati

Piše: E. Ma.

11.11.2022

Sa sjednice Skupštine Kantona Sarajevo - Avaz
Sa sjednice Skupštine KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+26

Konstituirajuća sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održana je danas, a na njoj su Suad Arnautović i Željko Bakalar iz Centralne izborne komisije BiH novoizabranim zastupnicima uručili certifikate.

Nakon toga su zastupnici položili svečanu zakletvu. Za predsjedavajućeg Komisije za imenovanje izabran je Elvedin Okerić, za zamjenika Vibor Handžić, a izabrani članovi su Davor Čičić, Damir Marjanović, Muamer Bandić, Mahir Dević i Ilijaz Pilav.

Prema podacima o rezultatima Općih izbora održanih 2. oktobra, Skupštinu Kantona Sarajevo će činiti sedam stranaka – Stranka demokratske akcije (SDA), Narod i Pravda (NiP), Socijaldemokratska partija (SDP), Stranka za BiH (SBiH), Naša stranka (NS), Demokratska fronta/Građanski savez (DF/GS), Za nove generacije.

Najveći broj mandata, po sedam, osvojili su SDA i NiP i svi njihovi zastupnici će danas preuzeti certifikat.

Tako su iz SDA uvjerenje o mandatu dobiili Sebija Izetbegović, Adi Kalem, Faruk Kapidžić, Mahir Dević, Faruk Selmanović, Smiljana Viteškić i Haris Zahiragić.


Sa sjednice Skupštine KS - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Narod i pravdu će predstavljati Arijana Memić, Elvedin Okerić, Aljoša Čampara, Kemal Ademović, Danijela Kristić, Elvis Vreto i Rusmir Pobrić. 

Iz Stranka za BiH (SBiH) su mandate preuzeli Muamer Bandić, Admela Hodžić, Jasmin Šaljić, Fatima Smailbegović-Gavrankapetanović i Elza Gaković, a zastupnici iz SDP-a su Irfan Čengić, Davor Čičić, Igor Stojanović, Jelena Pekić, Kenan Magoda i Samir Avdić. 

Našu stranku predstavljat će Vildana Bešlija, Vibor Handžić, Miomirka Melank, Nihad Uk i Sanela Klarić.

U Skupštini KS koalicija Demokratska fronta/Građanski savez (DF/GS) imat će četiri zastupnika – Marijela Hašimbegović, Ilijaz Pilav, Vedrana Vujović, Albin Zuhrić.

Za nove generacije će imati jednog zastupnika - Damira Marjanovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.