OLIMPIJSKE LJEPOTICE

Zimska sezona na Igmanu i Bjelašnici počinje sredinom decembra: Nove staze, mnogo zabave i snježni park za sve generacije

Napravljena je potpuno nova turistička ponuda u okviru višednevnih i flex karti, kazao je Smajkan

Sistemom osnježavanja prave se nove staze. Avaz

Piše: N. Ćorović

14.11.2022

Pojedine planinske ljepotice u Bosni i Hercegovini snijeg je već prekrio, ali, u skladu s očekivanim vremenskim prilikama, na Igmanu i Bjelašnici zimska sezona, na radost svih ljubitelja skijanja i snježnih čarolija, zvanično počinje u prvoj polovini decembra.

Kako bismo saznali kakvi sadržaji i pogodnosti očekuju Sarajlije i goste glavnog grada BiH, kontaktirali smo Aldina Smajkana, rukovodioca marketinga i prodaje preduzeća ZOI ’84.


Sistem osnježavanja

Kako nam je rekao, pripremljena je bogata ponuda, tu su i nove staze za skijanje, kao i dječiji snježni park s klizalištem, mnogo zabave, a u skladu s tim, očekuju veoma dobru sezonu, možda i najbolju do sada.

- S prvim adekvatnim vremenskim uvjetima krenut ćemo s osnježavanjem. Ove sezone pokrenuli smo tzv. web shop, odnosno kupnju putem interneta, čijom upotrebom će korisnici moći izbjeći redove na ski-kasama. Napravljena je potpuno nova turistička ponuda u okviru višednevnih i flex karti, kojom je korisnicima dato na volju da rasporede slobodno vrijeme dok se nalaze u Sarajevu ili da ski-pas prilagode svojim kondicionim uvjetima. Cijene su i dalje najpovoljnije u regionu, a napravljene su i nove pogodnosti za korisnike iz kategorije djece i seniora - rekao je Smajkan.

Kako je naveo, na Bjelašnici se prethodnih godina radilo na sistemu osnježavanja, kojim će biti obuhvaćene brojne skijaške staze.



Smajkan: Opet centar BiH. Facebook

- Bjelašnica posjeduje dva sistema od najboljih evropskih proizvođača. Realizacijom projekta koji je pokrenut u ovoj sezoni staze ćemo pokriti s još 55 snježnih topova. Time bismo već naredne sezone imali sve staze osnježene na Bjelašnici i preostaje nam samo još izgradnja sistema osnježavanja na Igmanu. Projekt podrazumijeva puno vezanih stavki, poput izgradnje pumpnih stanica, hidranata, novog akumulacionog jezera, itd. Ovo je projekt kojim se skijaška sezona sigurno može produžiti za najmanje 30 dana - kazao je Smajkan.


Cijene karata

Kako je rekao, iznenađenja će sigurno biti zanimljiva i brojna, od raznih zabavnih sadržaja do noviteta na stazama i vertikalnom transportu. Sigurni smo da će OC Bjelašnica i Igman biti centar BiH i ove zimske sezone.

Inače, tokom nove sezone, dnevne karte će iznositi 28 KM (djeca 6-12 godina), 33 KM (tinejdžeri 13-18), 42 KM (odrasli) te 35 KM (seniori 65+).

Za noćno skijanje, karte za djecu su 20 KM, a za odrasle 25 KM. Ove sezone dvodnevna karta za djecu od 6 do 12 godina iznosit će 52 KM, za djecu od 13 do 18 godina 62 KM, dok će za odrasle iznositi 80 KM. Stariji od 65 godina za dvodnevnu kartu platit će 65 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.